avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Politistii cu S.R.L.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Politistii cu S.R.L.

Intrebarile sunt ; daca un politist, are voie sa isi deschida in paralel cu jobul si un s.r.l , acestea nefiind in niciun fel in conflict de interese direct sau indirect.
Este nevoie de vreo aprobare din partea MAI?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 12:46, 3 Iulie 2020
Raspunsul este nu, in conformitate cu Legea 360/2002 privind statutul Politistului:
...
Secţiunea a 3-a Restrângerea exercițiului unor drepturi și libertăți
Articolul 45
(1) Polițistului îi este interzis:
a) să facă parte din partide, formațiuni sau organizații politice ori să desfășoare propaganda în favoarea acestora;
b) să exprime opinii sau preferințe politice la locul de muncă sau în public;
c) să candideze pentru autoritățile administrației publice locale, Parlamentul României și pentru funcția de Președinte al României;
d) să exprime în public opinii contrare intereselor României;
e) să declare sau să participe la greve, precum și la mitinguri, demonstrații, procesiuni sau orice alte întruniri cu caracter politic;
f) să adere la secte, organizații religioase sau la alte organizații interzise de lege;
g) să efectueze, direct sau prin persoane interpuse, activități de comerț ori să participe la administrarea sau conducerea unor societăți comerciale, cu excepția calității de acționar;

Deci, politistul nu poate fi nici asociat nici administrator intr-un srl, el poate doar sa detina actiuni emise de o societate pe actiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un politist poate sa se angajeze instructor auto? police police POATE SA LUCREZE UN POLITIST RUTIER CA INSTRUCTOR AUTO CU JUMATATE DE NORMA (vezi toată discuția)
In ce conditii poate un politist sa presteze si alte activitati din care sa realizeze venituri? desucheata desucheata In ce conditii poate un politist sa presteze si alte activitati din care sa realizeze venituri? Are dreptul sa detina p.f., s.c......In acest context, ... (vezi toată discuția)
Infiintare ong ginmarstar ginmarstar Membri fondatori pot sa fie de ex din familie cu acelasi nume? cei care lucreaza in politie pot sa fie membrii fondatori ai unui ong? (vezi toată discuția)