avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor de deces
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor de deces

Bună seara! Vă rog să mă informați dacă aș fi avut dreptul la ajutor de deces conform legii anuale a bugetului asigurărilor sociale de stat, având în vedere că în urmă cu cinci luni a decedat tatăl meu, eu fiind angajată într o unitate de învățământ de stat, fiind cadru didactic.
Menționez că am întrebat secretara școlii acest lucru și mi a spus că dacă aș fi cotizat la sindicat aș fi primit.
Mentionez ca mi s a cerut actul de deces al tatalui la școala unde lucrez pt cele cinci zile libere legale.
Mulțumesc anticipat pentru raspuns!

Ultima modificare: Duminică, 5 Iulie 2020
Andreea3210, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:57, 7 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ajutorul de deces din bugetul asigurarilor sociale de stat se plateste prin CJP in conditiile in care tatal dvs. a fost asigurat/ pensionar.
Trebuie sa depuneti documente la CJP. Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_532...
Secretara se referea, probabil, la ajutorul de deces acordat de sindicat (daca exista asa ceva prevazut in regulamentul respectivului sindicat).
Am citit informatiile postate de dumneavoastra pe link ul de mai sus si vă mulțumesc din suflet pentru ajutor, dar din cuprinsul acelor informații nu am înțeles dacă am dreptul și eu la acel ajutor de deces, în calitate de fiică a decedatului, având în vedere faptul că a luat și mama mea ajutor de deces de la CJP, în urma decesului tatălui meu, (el fiind pensionar înainte de deces). Menționez că am participat și participăm împreună la cheltuielile celor necesare la și după înmormântare.Așadar, vă rog frumos dacă mă puteți lămuri și din acest punct de vedere.
Vă mulțumesc anticipat!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ajutorul de deces de la CJP se acorda o singura data, urmasilor (dupa caz, sot/ sotie, fiu/ fiica, rude, etc.) care prezinta documentele justificative, nu tuturor urmasilor care solicita. In cazul dvs., ajutorul de deces a fost deja acordat, mamei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de inmormantare o_palade o_palade Va rog sa ma ajutati intr-o problema mai complicata. Tatal meu este infiat de la varsta de 4 ani. El (din partea mamei care l-a nascut) a mai avut doi frati ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare hadasssa hadasssa Buna ziua. Tatal meu a fost pensionar de stat iar in luna februarie a decedat. Mama in prezent beneficiaza de pensie de urmas. In caz ca mama decedeaza, poate ... (vezi toată discuția)
Ajutor inmormantare kyky_micky kyky_micky Buna ziua, As vrea sa-mi spuneti ce ajutoare primesc in urma decesului sotului meu (si unde trebuie sa ma adresez - locuiesc in sectorul 6). Sotul meu a ... (vezi toată discuția)