avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: SAF-T și facturarea electronică, obligatorii din 2022. Implementare și impact. Lectori: EY România. Joi, 27 Ianuarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... formele de lichidare la incetarea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

formele de lichidare la incetarea contractului de munca

In perioada pandemiei am fost data in somaj (nu somaj tehnic). Mai trebuia sa merg la serviciu o perioada, dar avand in vedere situatia cu virusul, am renuntat sa ma mai duc si mi-am dat demisia. in acel moment nu am completat toate formele de lichidare.
Ce se intampla in acest caz?
Trebuie neaparat intocmite acele forme de lichidare?
Daca nu merg sa le fac, ce se intampla?
Ar trebui macar sa mi se dea o adeverinta de vechime?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:06, 6 Iulie 2020
La incetarea c.i.m., solicitati in scris angajatorului eliberarea urmatoarelor documente :
- decizia de incetare a c.i.m.
- adeverinta de vechime
- adeverinta de somaj, chiar daca nu beneficiati de acesta

1. Potrivit art.7 alin.6 din HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, “la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat şi certificat pentru conformitate,sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registru şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.

HG 905/2017
art.7
.....
(5) Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei încălcarea de către angajator a prevederilor art. 7 alin. (3) - (6).

(6) Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor angajatorilor se fac de către inspectorii de muncă.

2. Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare adeverinta vechime in munca bluehillday bluehillday ce se poate face in cazul unui refuz de eliberare adeverinta vechime munca? mama mea a lucrat pe o perioada de aproximativ 5 ani la o firma. dupa ce a plecat ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare acte Gabriel666 Gabriel666 Bună seara, Fostul meu angajator, refuza să-mi elibereze decizia de încetare a contractului, adeverință de vechime și adeverință care atesta dacă ... (vezi toată discuția)
Decizia de încetare a cim stefan2016 stefan2016 Buna ziua, Am demisionat de la locul de munca pe data de 16.07.2019 pentru neplata salariilor de mai bine de cinci luni. Pana in momentul de fata nu mi s- a ... (vezi toată discuția)