avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit proprietate (restaurant-inchis covid)
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit proprietate (restaurant-inchis covid)

Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. Am , pe firma, un spatiu comercial in Bucuresti , pe care il inchiriez unui restaurant. Din martie restaurantul s-a inchis, datorita covid. Inca nu au putut sa deschida. Ca atare nu au platit chirie deloc, in tot acest timp.Lucru pe care l-am stabilit de comun acord.
Problema e ca primaria cere impozitul de 1,5% pe proprietate nerezidentiala si pe aceasta perioada, lucru complet aberant. Din cauza cadrului legal au fost incasari zero , in acea locatie. Chiar am primitb somatie ca trebuia platit pana pe 30 iunie impozitul aferent 1 ian-30 iunie, fara nici o deducere..Multumesc
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2020
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Impozit cladire nerezidentiala persoana cu handicap Vasile9999 Vasile9999 Buna ziua, doresc sa inchiriez parterul casei(garajul) unei pfa pentru a deschide vulcanizare auto, ma intereseaza daca facandul spatiu comercial(cladire ... (vezi toată discuția)
Locator, locatar, contract inchiriere spatiu comercial vasile15 vasile15 Buna seara!Am o mare dilema...in primul rand ce inseamna locator si ce inseamna locatar?eu vreau sa inchiriez un spatiu comercial,iar persoana cu spatiul imi ... (vezi toată discuția)
Impozit spatiu GegeHans GegeHans Daca am un spatiu comercial (care este la parterul unui bloc) iar eu am inchis PFA-ul, atunci impozitul pe acel spatiu va fi calculat ca pentru un apartament? ... (vezi toată discuția)