avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit spatiu
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit spatiu

Daca am un spatiu comercial (care este la parterul unui bloc) iar eu am inchis PFA-ul, atunci impozitul pe acel spatiu va fi calculat ca pentru un apartament? Daca da, spuneti-mi va rog ce formular trebuie completat si cum (eu pana acum nu am gasit formularul care sa adreseze acest tip de caz). Toata lumea spune ca aici pe site, dar o trimitere clara catre punctul de lege care specifica acest lucru nimeni nu stie sa faca. Nu de alta dar ma cert de cateva zile cu cei de la taxe si impozite care sustin ca nu am dreptate. Cei de la impozite sustin ca trebuie in plus sa mai platesc si pentru o reevaluare a spatiului, si cum timpul pana la 31 Martie deja nu mai este suficient, chiar va rog sa imi raspundeti cat mai curand posibil.
Mai mentionez faptul ca in formularul Model 2016 ITL - 001 nu este specificat si cazul in care ma aflu eu.
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2016
GegeHans, utilizator
Cel mai recent răspuns: GegeHans , utilizator 12:26, 19 Martie 2016
Spatiul descris are destinatie comerciala si nu are cum sa fie considerat ca fiind rezidential: locuieste cineva acolo?
Deocamdata nu este folosit ca locuinta dar nici nu se mai desfasoara activitate comerciala in el (asa cum am specificat, am inchis PFA-ul).
Deci nu poate fi considerat ca a 2-a locuinta?
Trebuie considerat nerezidential?
Ar trebui ca unul din soti sa isi faca mutatia in respectiva locatie pentru ca el sa fie considerat a 2-a locuinta?
Trebuie in continuare sa ii fac evaluare si sa completez formularul Model 2016 ITL - 001?
Un alt motiv pentru care mi se spune ca trebuie sa il incadrez in continuare ca spatiu comercial este faptul ca am incheiat cu primaria un contract de inchiriere pentru "Alei si Scari".
Daca vreau sa renunt la acest contract de inchiriere "Alei si Scari", si sa ii schimb destinatia spatiului (sa fie considerat apartament), ar trebui sa demolez aleile si scarile, sa refac proiectul pentru a il reincadra ca apartament (deci tot circul cu acord vecini - din care unii sunt plecati prin alte tari la munca, refacere proiect, intabulare, taxe pentru demolare si reconstruire, etc.).
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2016
GegeHans, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate fi modificat formularul itl-001 deja semnat? impozite cladiri dana_io dana_io Un co-proprietar al unui apartament de bloc cu folosinta mixta a semnat formularul ITL-01 cu apartamentul ca “nerezidential”, pentru ca asa a spus ... (vezi toată discuția)
Lămuriri taxe sedii de apartament pfa/firme MrDerpson MrDerpson A apărut formularul: http://www.dpfbl.mdrap.ro/documents/Ordin_MDRAP_MFP_2069_4087_din_2015/Ordin_MDRAP_MFP_2069_4087_din_2015.pdf [b]Ai sediu în ... (vezi toată discuția)
Declaratie impozit locuinta lupascumihaela lupascumihaela Buna ziua, Doresc un raspuns si o lamurire la urmatoarea situatie: Ca persoana fizica detin o locuinta P+1 in suprafata totala de 187mp(93.5 parter si ... (vezi toată discuția)