avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie

Buna seara!
As dori un răspuns de la un specialist.
Am divorțat acum un an și trei luni amiabil la notar , ne-am inteles in privința copilului nostru in vârsta de 5 ani ca sa rămână in creșterea mea și sa locuiască cu mine la aceeași adresa in casa părinților mei . A urmat ca asistentul social sa vina sa constate dc , copilul locuiește in condiții bune și așa mai departe. Sa semnat divorțul fiind de acord ca , , cel mic sa rămână la mine având amândoi custodie comuna.
Între timp fosta soție sa recăsătorit și vrea copilul. Iam zis ca sunt de acord , mergem la notar , o săi plătesc pensie alimentara plus alte cheltuieli cu școala.
Acum vine întrebarea mea:
Ea vrea ca eu sa nu mai am custodie , sa nu mai am nici o legătura cu , copiul, sa nu îl mai caut. O citez pe ea:” Voi fi tatăl lui doar in acte”
Mi-a spus ca a vb cu un avocat și poate sa ma șteargă din viața copilului .
Se poate face acest lucru?
Eu nu vreau așa ceva, îmi iubesc copilul și vreau sa păstrez legătura cu el.
Va multumesc!
Buna ziua,

Nu sunt motive intemeiate pentru a fi acordata autoritatea exclusiva.

Aceasta este stabilita pentru motivele invocate in textul de lege, anume violenta asupra minorului, boala psihica a unuia dintre parinti, dependenta de droguri, alcoolism, condamnari privind infractiunile legate de viata sexuala, orice alta conduita de risc fata de minor.

De regula, autoritatea parinteasca este una comuna.

Orice masura referitoare la minor este luata de catre instanta de tutela in acord cu principiul preeminentei interesului superior al minorului.

Orice modificare a unei masura trebuie sa fie justificata de elemente noi, ale situatiei de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de custodie ... Cri013 Cri013 Bună. Am o întrebare, sper sa ma puteți ajuta. În cazul unui proces de custodie, în urma separării părinților prin divorț, dacă tatal dorește ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna cori1972 cori1972 dupa 8 ani de la incredintarea unui minor prin custodie unica , se mai poate cere de catre celalalt parinte custodie comuna? (vezi toată discuția)
Custodie copil Loredana Diaconu Loredana Diaconu Cum obtin custodia copilului si ce acte imi trebuie? La cine apelez prima data? (vezi toată discuția)