avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Executare silită Comunicare hotarare
Discuție deschisă în Executare silită

Comunicare hotarare

Buna Ziua,
Am intalnit urmatoarea situatie: Am chemat in judecata un debitor, pe calea OUG 119/2007. Am castigat procesul, dar cand sa pun pe sentinta comerciala mentiunea "irevocabila" mi s-a spus ca nu se poate, deoarece nu a fost comunicata sentinta respectiva si debitorului. Am facut o cerere prin care solicitam recomunicarea sentintei catre debitor, insa nici de aceasta data debitorul nu a primit scrisoarea recomandata. In aceasta situatie, stau cu sentinte comerciale de peste 100.000 lei si nu pot declansa executarea silita. Ar fi o buna idee ca sa comunic eu sentinta respectiva, prin intermediul executorului judecatoresc? Ce alte idei mai imi dati?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:12, 18 Decembrie 2009
Sfatul meu este sa adresati o cerere instantei prin care sa aratati aceste vicii de procedura - tegiversarea comunicarii hotararii judecatoresti si sa rugati politicos indeplinirea procedurii. Este dreptul dvs. la un proces echitabil, conf. art. 6 CEDO.
Poate asa o sa-i determinati sa-si execute obligatiile, motivate de faptul ca instantele sunt supraaglomerate.
Succes! Tergiversarea nu poate dura la infinit.
Eu cred ca este o problema de educatie, responsabilitate si bun-simt a functionarilor instantelor iin general.
Problema este ca cei de la arhiva imi arata plicurile prin care ei au incercat sa comunice sentina, dar aceste plicuri se intorc! De aceea m-am gandit sa fac eu comunicarea prin intermediul executorului judecatoresc. Problema consta in a nu stii daca instanta va lua in considerare un asemenea mod de comunicare!
Nu.
Cei de la arhiva nu trebuie sa va arate plicurile intoarse, exista portarel, datoria lor este sa comunice hotararea.
Paratul (acea SC) a fost parte in proces, cum au comunicat citatiile si hotararea nu pot?
Am intalnit acest fel de tegiversare.
Trimiteti-le o adresa politicoasa dar explicita.
Comunicarea cererilor si a tuturor actelor de procedura se va face, din oficiu, prin agentii procedurali ai instantei sau prin orice alt salariat al acesteia, precum si prin agenti ori salariati ai altor instante, in ale caror circumscriptii se afla cel caruia i se comunica actul.

In cazul in care comunicarea nu este posibila, aceasta se va face prin posta, cu scrisoare recomandata cu dovada de primire sau prin alte mijloace ce asigura transmiterea textului actului si confirmarea primirii acestuia.

Puteti depune o sesizare la CSM - Inspectia judiciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata... rickydei rickydei ce fac cu o somatie de plata castigata, dar care, din cauza incompetentei si lipsei de interes a angajatilor judecatoriei, nu a fost recomunicata nici ... (vezi toată discuția)
Investire form. executorie ordonanta somatie plata OANA GORAN OANA GORAN am urmatorul caz: am facut in primavara somatie de plata impotriva debitoarei XXX, instanta imi admite si da o ordonanta . mie mi se comunica ordonanta de ... (vezi toată discuția)
Cerere de recomunicare ContSters22096 ContSters22096 am o sentinta obtinuta in urma proecdurii somatiei de plata, care insa nu poate fi investita cu formula executorie intrucat la dosar nu exista dovada ... (vezi toată discuția)