avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale majorare capital social SA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

majorare capital social SA

O societate comerciala pe actiuni , vrea sa-si majoreze capitalul social prin atragere de capital de la o anumita persoana fizica ; cum se realizeaza concret aceasta? NU vorbim de o emisiune noua de actiuni si nici de o cesiune de actiuni. Exista o alta posibilitate? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lumib78 , utilizator 16:10, 17 Iulie 2009
Dupa o majorare de capital social unii actionari sunt in imposibilitatea financiara de a sustine aceasta majorare.Ce se intampla cu actiunile pe care le detin?
Multumesc.
actiunile care nu sunt platite in urma majorarii se pierd si trec in pachetul actionarului majoritar asta e si ideea cred, ca el sa devina majoritar,se face prin hot A.G.A SI A.G.E.A tocmai am terminat o speta similara.bafta
Multumesc, cosmin26
intrucat am intampinat o situatie asemanatoare(persoana vrea sa vina cu capital in firma -SA ) as vrea sa stiu ce variante sunt in cazul investitorului roman persoana fizica de a recapitaliza firma.
multumesc
Buna
Se poate face majorare de capital social dintr-o creanta a asociatului din cate am inteles. Puteti sa-mi spuneti daca aceasta tranzactie se impoziteaza cumva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila aport la capital social goanaa92 goanaa92 Mi sa dat o monografie contabila sa fac...si e destul de grea...de exemplu exercitiul 1 incepe: Pe data de 01.03 N se constituie societatea comerciala ... (vezi toată discuția)
Fisa de cont Gabi Cm Gabi Cm Buna! O intrebare din contabilitate financiara. Daca am contul 456 pentru care trebuie sa fac Fisa de Cont, cum il iau pe 456, cu functie contabila de ... (vezi toată discuția)
Cont bancar capital social Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! În cazul infintarii unui SRL la care se stabileste un capital social de 200 lei acesta se depune (se varsa) in contul curent deschis la o banca si ... (vezi toată discuția)