avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcularea numarului de puncte la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcularea numarului de puncte la pensie

Buna seara,

M-ar putea ajuta si pe mine cineva cu formula de calcul al numarului de puncte pentru pensie?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:48, 9 Iulie 2020
Punctajul mediu anual realizat de asigurat se determină prin împărţirea numărului de puncte rezultat din însumarea punctajelor anuale ale asiguratului la numarul de ani corespunzător stagiului complet de cotizare.

Numărul de puncte realizat în fiecare lună se însumează, iar prin împărţirea la 12 rezulta punctajul anual al asiguratului în anul respectiv.

Punctajul lunar se calculează prin raportarea câştigului salarial brut sau, după caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contribuţiei de asigurări sociale, la câştigul salarial mediu brut din luna respectivă, comunicat de Institutul National de Statistică.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul punctaj lunar ani24 ani24 buna ziua, sunt functionar public si as vrea sa stiu cum se calculeaza punctajul lunar pentru pensie. se ia pe ramura de activitate indicele de la INS ... (vezi toată discuția)
Dari neachitate valentin6768 valentin6768 Am lucrat 10 ani la o firma aveam dreptul la spor conditi deosebite .care nu mi-sa dat am actionat in instanta si am castigat acest spor .Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)