avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... calcul punctaj lunar
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

calcul punctaj lunar

buna ziua,
sunt functionar public si as vrea sa stiu cum se calculeaza punctajul lunar pentru pensie. se ia pe ramura de activitate indicele de la INS transmis lunar pentru salariul mediu brut si/sau net, adica pentru functionari publici sau per economie????, sau, se ia puncatjul acela de salariu mediu brut pe economie, calculat de INS si aprobat la inceput de an???
multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ani24 , utilizator 08:45, 14 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Punctajul mediu anual realizat de asigurat se determină prin împărţirea numărului de puncte rezultat din însumarea punctajelor anuale ale asiguratului la numarul de ani corespunzător stagiului complet de cotizare.

Numărul de puncte realizat în fiecare lună se însumează, iar prin împărţirea la 12 rezulta punctajul anual al asiguratului în anul respectiv.

Punctajul lunar se calculează prin raportarea câştigului salarial brut sau, după caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contribuţiei de asigurări sociale, la câştigul salarial mediu brut din luna respectivă, comunicat de Institutul National de Statistică.
[ link extern ]
multumesc frumos. o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul pensiei. aș dori să aflu care este modul de calcul al cuantumului pensiei, ... Anca Puma Anca Puma Aș dori să aflu care este modul de calcul al cuantumului pensiei, potrivit ultimelor reglementări în domeniu, respectiv dacă se ia în calcul salariu brut ... (vezi toată discuția)
Calcularea numarului de puncte la pensie markomarius1 markomarius1 Buna seara, M-ar putea ajuta si pe mine cineva cu formula de calcul al numarului de puncte pentru pensie? Va multumesc (vezi toată discuția)
Dari neachitate valentin6768 valentin6768 Am lucrat 10 ani la o firma aveam dreptul la spor conditi deosebite .care nu mi-sa dat am actionat in instanta si am castigat acest spor .Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)