avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de uzufruct

Buna ziua,
In cazul cedarii unui uzufruct constituit pe numele unuia dintre soti al unui bun dobandit in timpul casatoriei, uzufructul de asemenea constituit in timpul casatoriei, in cazul cedarii acestuia nudei proprietati este nevoie de semnatura sotului uzufructuarului? Multumesc anticipat!
Eu din ce am inteles la momentul achizitiei imobilului s-a facut act de vanzare cumparare pe numele sotiei, iar dezmembramantul s-a constituit tot atunci, fiul avand nuda proprietate, iar mama acestuia uzufructul. Mama a dorit sa pastreze dreptul de uzufruct, iar acum doreste sa intregeasca proprietatea pe numele fiului

gi-jane2 a scris:

Au cumparat cu banii lor pe numele fiului si i s-a constituit drept de uzufruct sotiei ? adica mamei ? Nu e nevoie de acordul sotului, el nefiind in ecuatie.
Au cumparat pe numele lor si apoi au vandut fiului si mama si-a pastrat drept de uzufruct ?
Sau i l-a dat fiul ulterior ?

NU merge asa, trebuie sa vada cineva actele.
poate sotia a cumparat in timpul casatoriei dreptul de uzufruct si fiul nuda proprietate
Desi initial mi s-ar fi spus altceva, se pare ca in momentul achizitiei pe actul de vanzare-cumparare figureaza fiul cu nuda proprietate, iar mama acestuia a luat dreptul de uzufruct. Parintii au facut achizitia ca si cadou pt fiul lor, dar mama acestuia a pastrat uzufructul, in act figureaza “numele mamei casatorita cu numele tatalui”.

gi-jane2 a scris:

NU merge asa, trebuie sa vada cineva actele.
poate sotia a cumparat in timpul casatoriei dreptul de uzufruct si fiul nuda proprietate

Practic mama casatorita fiind, a cumparat uzufructul si fiul nuda proprietate ?
Daca e asa,, e nevoie de acordul fostului sot
oricum, daca mergeti cu actele la notar sau la avocat, va lamureste imediat

Da, exact! Multunesc frumos pt raspuns! Cu siguranta vor consulta un notar

gi-jane2 a scris:

Practic mama casatorita fiind, a cumparat uzufructul si fiul nuda proprietate ?
Daca e asa,, e nevoie de acordul fostului sot
oricum, daca mergeti cu actele la notar sau la avocat, va lamureste imediat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titular proprietate cu interdictie Dafina M Dafina M Buna seara, Prietena mea vrea sa cumpere un apartament unde la titular proprietate figureaza o persoana si o alta persoana cu uzufruct viager. La notar, la ... (vezi toată discuția)
Intrare in posesie dupa executarea silita marik0 marik0 Buna ziua, Am o intrebari referitoare la executarea silita. Daca s-au executat silit mai multe imobile ale lui x (in urma castigarii unor procese de catre ... (vezi toată discuția)