avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Legalizare pasaport si carte de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Legalizare pasaport si carte de identitate

Cum pot obtine o copie legalizata/apostilare a pasaportului si a cartii de identitate? Sunt pe cale de a ma alatura unei fundatii din afara Romaniei, impreuna cu alte persoane din diverse tari. Este necesar sa trimitem (via email) echipei de avocati din tara respectiva un scan al unei copii legalizate a pasaportului si a cartii de identitate, pentru a demonstra ca documente noastre de identitate nu sunt false. Cei din India, Suedia si Vietnam si-au putut legaliza fara probleme atat cartea de identitate cat si pasaportul (in tarile lor). Cum e posibil ca noi, romanii, sa facem acest lucru?
Cel mai recent răspuns: ms.crina , utilizator 12:43, 26 Martie 2024
Incercati la un notariat din Maramures. Acolo se poate.

Justitiarul711 a scris:

Da. Foarte bine! Eu personal m-am dus sa-mi legalizez actul de identitate si mi s-a spus cu certitudine ca acest document nu se mai legalizeaza. Deci...

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se legalizeaza actul in sine dar se legalizeaza copia.
Va multumesc pentru aceasta informatie! Exact si eu am dat de informatia precum ca buletinul si pasaportul nu se pot legaliza si am inceput a cauta cum de nu este posibil asa ceva.
Multumesc ca ati scris acest comentariu si ati facut clara situatia!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare carte identitate - exista asa ceva? costica ionescu costica ionescu Pentru emigrare in Canada, catrea de identitate si cazierul judiciar trebuiesc legalizate? (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pt copii nascuti in strainatate LidyHM LidyHM Buna! Am 2 copii nascuti in strainatate(unul in Canada si altul in USA). Am reusit sa le obtin Apostila pe certificatele de nastere si in curand o sa le am ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca- legalizare Mona_2014 Mona_2014 Buna ziua ! O hotarare judecatoreasca ( de divort ) poate fi legalizata doar de catre partile implicate? E nevoie de cartea de identitate a solicitantului ... (vezi toată discuția)