avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea 196/2018 - art.48 (5) vs. art.51
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea 196/2018 - art.48 (5) vs. art.51

Art.48 prevede ca la Adunarea generala reconvocata, deciziile luate CU ACORDUL MAJORITATII CELOR PREZENTI devin obligatorii pentru toti membrii Asociatiei.
Art. 51 prevede ca deciziile referitoare la modernizari in codominiu sunt valide cu acordul a 2/3 (67%) din NUMARUL TOTAL AL PROPRIETARILOR.

Intrebare:
La Adunarea Generala reconvocata participa 20% din proprietari si se discuta o activitate de MODERNIZARE care e apobata de MAJORITATEA CELOR PREZENTI (13%).
Conform art.51, validarea modernizarii se face cu acordul a 67% DIN NUMARUL PROPRIETARILOR.
Cum se rezolva conflictul, caci, cei 13% considera ca deciazia lor este superioara prevederilor art.51?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 14:02, 15 Iulie 2020
Pai tocmai aici e carenta legii.
Tot ce spuneti se poate face, dar FARA RESPECTAREA ARTICOLELOR DIN LEGE.

Se pot obtine semnaturile DAR NU IN ADUNAREA GENERALA! Deci nu se respecta legea.

Referitor la faptul ca minoritatea decide se vede la fiecare runda de voturi in tara: alegeri sau referendum. Implicarea sociala foarte mica.
Nu ați citit cu atenție legea, sunt situații în care se aplica aceasta procedure. Și ce nu e interzis la art. 51,e permis. Citiți art. 49 alin 4 și gândiți-vă ca modernizarea interesează pe toți.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cvorum decizii asociații de proprietari mishu33 mishu33 Bună ziua, Poate fi adoptata/luată decizia efectuării unei lucrari de schimbare acoperis (5000 lei/apartament) fără unanimitate de voturi și impusa ... (vezi toată discuția)
Renovare imobil (asociație de proprietari) vtoma vtoma Bună ziua! Suntem o asociație de proprietari și am dori să știm dacă putem renova imobilul (casa scării și fațada) cu acordul a două treimi din nr. ... (vezi toată discuția)
Apartament neizolat bloc nou loana1 loana1 Buna ziua. Am achizitionat 1 apartament intr-un bloc nou. La prima sedinta, proprietarul de la ultimul apartament a facut precizarea ca acoperisul blocului nu ... (vezi toată discuția)