avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajari fara concurs - spital judetean
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajari fara concurs - spital judetean

Buna ziua!

În baza prevederilor Ordinului 905/2020 pentru aprobarea Metodologiei privind ocuparea, fără concurs, a posturilor vacante sau temporar vacante din cadrul Ministerului Sănătății și unităților aflate în subordinea, coordonarea și sub autoritatea Ministerului Sănătății, inclusiv funcțiile publice de execuție și conducere, pe perioada determinată, în contextul instituirii stării de alertă pe teritoriul României, conform art. 11 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19..
S-a stabilit modalitatea prin care institutia poate face angajari pe perioadat determinata fara concurs pe perioadat pandemiei.

Intrebarea mea: e posibil ca angajatorul (institutia) sa faca angajari fara concurs fara a respecta legislatia mai sus mentionata si sa angajeze direct, fara concurs persoanele picate la concursurile anterioare?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2020
Registered_user, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:52, 17 Iulie 2020
Da, poate angaja astfel de persoane fara concurs ...pe perioada determinată.
Exista un temei legal pentru a face astfel de angajari?
Legea nr. 55/2020 ,citata si de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog suntem institutie publica, personalitate juridica, ... lyly64 lyly64 Buna ziua, va rog suntem institutie publica, personalitate juridica, personal contractual in subordinea DGASPC, intrebarea este daca pe durata stării de ... (vezi toată discuția)
Angajare cu nerespectarea conțiilor de studii din organigrama jenifer chelaru jenifer chelaru Buna ziua! Va rog sa primesc lămuriri cu privire la următoarele întrebări. Dacă la o societate de stat a fost angajata la solicitarea directorului o ... (vezi toată discuția)
Potrivit og nr. 19/2021 care modifica alin.3 al art. 27 din legea ... dana manea dana manea Potrivit OG nr. 19/2021 care modifica alin.3 al art. 27 din Legea nr.55/2020, spitalele aflate in subordinea consiliilor locale si judetene mai pot organiza ... (vezi toată discuția)