Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi

Webinar Premium LIVE: Riscuri și obligații privind combaterea spălării banilor. Joi, 1 Iulie, de la ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Sinteza zilei avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Înscrie-te gratuit →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajari fara concurs - spital judetean
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajari fara concurs - spital judetean

Buna ziua!

În baza prevederilor Ordinului 905/2020 pentru aprobarea Metodologiei privind ocuparea, fără concurs, a posturilor vacante sau temporar vacante din cadrul Ministerului Sănătății și unităților aflate în subordinea, coordonarea și sub autoritatea Ministerului Sănătății, inclusiv funcțiile publice de execuție și conducere, pe perioada determinată, în contextul instituirii stării de alertă pe teritoriul României, conform art. 11 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19..
S-a stabilit modalitatea prin care institutia poate face angajari pe perioadat determinata fara concurs pe perioadat pandemiei.

Intrebarea mea: e posibil ca angajatorul (institutia) sa faca angajari fara concurs fara a respecta legislatia mai sus mentionata si sa angajeze direct, fara concurs persoanele picate la concursurile anterioare?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2020
Registered_user, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:52, 17 Iulie 2020
Da, poate angaja astfel de persoane fara concurs ...pe perioada determinată.
Exista un temei legal pentru a face astfel de angajari?
Legea nr. 55/2020 ,citata si de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Potrivit art. ii din legea nr. 203/2020, "prin derogare de la ... dana manea dana manea Potrivit art. II din Legea nr. 203/2020, \"Prin derogare de la dispoziţiile art. 27 alin. (3) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata Doina Hartagan Doina Hartagan Bună ziua, doresc dacă puteți să mă lămuriți intr-o problemă privind CIM pe perioada determinată . Am o colegă căreia i se încheie CIM la data ... (vezi toată discuția)
Angajare stare de alerta Ioan_123 Ioan_123 Buna ziua! Oare stiti daca pe perioada starii de alerta se pot face angajari la stat fara concurs, pe perioada determinata? Este vorba de un club sportiv, ... (vezi toată discuția)