avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parinte care si-a abandonat copiii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parinte care si-a abandonat copiii

Buna ziua. Am si eu o situatie care mi se pare fara iesire. Sora mea, cu ceva ciocniri cu protectia copilului in trecut, a plecat de cel putin 7 luni de langa copiii pt ca are o noua relatie. Copiii, 3 la numar, au fost lasati in grija mamei mele, adica a bunicii lor, care din pensia de 1500 de lei pe luna trebuie sa intretina 3 copii adolescenti (12 - 16 ani), casa, utilitatile, etc... Sora mea incaseaza alocatiile de stat ale celor 3 copii, insa acestea nu sunt nicicum in sprijinul copiilor, ea refuzand cu violenta sa aiba grija de ei sau sa contibuie financiar la cresterea lor sau la cheltuielile casei in care traiesc acestia. Carei institutii se poate adresa mama, sau eu, in aceasta situaitie? Ce se poate face pentru a normaliza situatia? Mentionez ca de fapt, practic, nu in acte, copiii au fost ingrijiti de mama mea care se zbate si acum, la 70 de ani sa aiba grija de ei. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: claudiatache , utilizator 01:46, 21 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara , când se apelează la DGASPC , exista varianta ca copii sa ajungă într-un centru , poate unul bun sau unul nu foarte bun , cel mai bine sunt punctul meu de vedere este sa mergeți la autoritatea tutelară sa discutați aceasta problema , ei va pot îndruma și chiar face o cerere pentru bunica in a păstra copii și a lua alocațiile acestora , ei pot înainta dosarul in instanța mama va fi decăzută din drepturi , nu este necesar un avocat va trebuie martori ( cu siguranța cei mai buni sunt vecini care cunosc situația ) in fata judecătorului bunica poate spune singura , absolut tot așa cum știe dansa posibil sa audieze copii și atunci cu siguranța aveți câștig de cauza exista o suma modica cv de 35 de lei care se plătește la posta , având câștig de cauza nu ea va plăti procesul , cea care plătește poate fi mama copiilor sau rămâne in obligația statului , in cazul in care nu își permite avocat instanța denumește din oficiu un avocat , care este plătit de barou sunt sigura ca judecătorul va lua decizia corecta , multă sănătate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosire necuvenita alocatie maria-pop maria-pop buna ziua as vrea sa aduc atentiei un caz si as dori parerea dumneavoastra in acest sens este vorba despre o fam cu 11 copii din care 8 minori. mama care a ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori catre bunici live_maz live_maz am aflat despre o situatie si va cer si dvs ajutorul: parintii a 2 copii minori, dupa certuri, scandaluri, despartiri, etc, au hotarat sa se impace. in toata ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot lua copilul din plasament? Geo27br Geo27br Bună ziua,as vrea sa stiu daca se poate si cat este de complicat sa imi iau copilul din plasament daca eu si sotul suntem stabiliti in Germania..Precisez ... (vezi toată discuția)