avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot sa nu plătesc 8000lei pentru cheltuielile ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot sa nu plătesc 8000lei pentru cheltuielile fostului soț? sau macar sa se ia in considerare această suma pentru partaj

Bună seara, as avea nevoie de o îndrumare în următoarea situație:
- divorțați de 5 ani și despărțiți de 13 ani
- soțul nu dorește să împartă/vândă bunurile comune, mai mult, locuiește în apartamentul comun și face cheltuieli, care momentan i se impun soției din salar, in condițiile in care el nu are loc de muncă, precizez că e și bețiv și abuziv
1. Ce se poate face că soția sa nu plătească din salar acele restanțe? Pentru că efectiv nu a locuit acolo, a fost chiar plecata din tara in ultimii 5 ani
2. Cum se poate rezolva cu împărțirea bunurilor? In condițiile in care el nu dorește nici să vândă, nici sa o despăgubească și efectiv nu dorește să părăsească locația sub nici o formă.

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 09:43, 24 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1) se poate angaja un avocat care sa va reprezinte si sa va ajute sa va aparati;
2) prin vanzarea bunurilor la licitatie publica si impartirea sumelor de bani obtinute
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ce aveti de facut, e sa cereti partajul Va trebui sa va ganditi ce vreti si ce puteti, daca va permiteti is vreti, cereti sa vi se atribuie casa si sa ii dati sulta din care sa se scada sumele platite in locul lui.
Daca nu, cereti sa i se atribuie lui casa si sa va dea sulta plus ce sume va datoreaza- sumele ce trebuie platite la furnizori si jumatate din impozitul pe casa si daca nu vrea sau nu are banii, sa se vanda la licitatie si sa se imparta suma, dvs jumatate plus ce va datoreaza.
nu mai taraganati.
La licitatie daca se vinde, suma obtinuta va fi mica, asa ca daca va permiteti, luati dvs casa si vindeti-o/ inchiriti-o ulterior.
1. Ce se poate face că soția sa nu plătească din salar acele restanțe? Pentru că efectiv nu a locuit acolo, a fost chiar plecata din tara in ultimii 5 ani

s-a ajuns la poprire pe salariu sau ce vreti sa ziceti ?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2020
gi-jane2, moderator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atata timp cat sunteti coproprietari veti plati tot ce tine de imobil in solidar, indiferent daca locuiti sau nu acolo, daca consumati sau nu utilitati, daca sunteti casatoriti, despartiti sau divortati.

Singura solutie este partajul bunurilor si al datoriilor, urmand ca tot ceea ce platiti in contul datoriilor fostului sot sa recuperati din cota sa parte. Stiu ca situatia e dificila dar cu cat amanati luarea unei decizii va deveni si mai dificila atat juridic, material cat si faptic.
Introduceți o cerere de partaj și solicitați atribuirea apartamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj cu forta Cristina_Cioran Cristina_Cioran Buna ziua. Mama mea ar dori sa divorteze de tatal meu, dar este speriata tare de partaj. De 7 ani este plecata in Italia unde lucreaza cu forme legale. ... (vezi toată discuția)
Chirie intre coproprietari Cristea Ion Cristea Ion Chirie intre coproprietari. Buna ziua, dețin 80% dintr-un apartament în urma unei moșteniri unde locuiesc singur. 20% este deținut de către fratele meu. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. prezint urmatoarea situatie. sora si frate, plus mama ... a13 a13 Buna ziua. Prezint urmatoarea situatie. Sora si frate, plus mama celor doi. In urma decesului tatalui, sora, fratele si mama au facut succesiunea si ... (vezi toată discuția)