avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de întreținere din urmă, fără divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de întreținere din urmă, fără divorț

Buna ziua. Sotul meu s-a mutat anul trecut de acasa, de atunci ii tot spun sa divortam si el imi spune sa am rabdare pt ca nu poate plati pensia alimentara. Intrebarea este: daca deschid proces pt pensia alimentara, ii pot cere drepturile copilului inca de cand a plecat de acasa?
da
art 532
(1) Pensia de întreţinere se datorează de la data cererii de chemare în judecată.
(2) Cu toate acestea, pensia poate fi acordată şi pentru o perioadă anterioară, dacă introducerea cererii de chemare în judecată a fost întârziată din culpa debitorului.

deci nu e de la sine, cin va trebui sa probati ca el v-a tot rugat sa amanati judecata din acest motiv. Riscati sa nu vi se accepte cererea si sa vi se acorde de la data cererii.
Dansul ce asteapta ca sa aiba bani d epensie, el din ce se intretine, are job ?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2020
gi-jane2, moderator
Lucreaza, dar a facut o rata la banca si imi spunea mereu ca el ramane cu 200 de lei din salariu si nu are de unde "sa imi plateasca" pensia alimentara.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2020
Andreea Elena 1403, utilizator
Nu contează ce va spune soțul,nu ar trebui să aibă vreo relevanță pt dvs.Introduceti acțiunea solicitați desfacerea căsătoriei,domiciliul mimor,pensie de întreținere,instanta va solutiona actiunea.Sumele la care va fi obligat ca pensie au peioritate la executarea silita inaintea altor popriri.Drepturile copilului si ale dvs le discutati cu un av nu cu viitoeul parat care in mod cert are alte interese decat dvs.

Andreea Elena 1403 a scris:

Lucreaza, dar a facut o rata la banca si imi spunea mereu ca el ramane cu 200 de lei din salariu si nu are de unde "sa imi plateasca" pensia alimentara.


Introduceți cerere cât mai repede, deoarece de la data cererii este sigur că veți obține pensia. Nu puteți să invocați faptul că soțul v-a rugat să nu depuneți cererea de divorț.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara caterrina caterrina Buna ziua.Sunt despartita(nu divortata) de sotul meu de 9 ani.Avem un copil de 14 ani.Pot sa cer pensie alimentara retroactiv?In ce conditii?Va multumesc (vezi toată discuția)
Pensie alimentara retroactiv dana_1975 dana_1975 Buna ziua, se poate cere in instanta pensia alimentara retroactiv pentru un minor ? ( aprox. 10 ani ).Multumesc. (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ichimlacramioara54@yahoo.co ichimlacramioara54@yahoo.co Buna ziua...in cazul finalizării unui divort început în 26 03 2018 si terminat in 13 03 2019 .de cand se va plati pensia alimentara ...de la data ... (vezi toată discuția)