avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acces imagini camere supraveghere bloc
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acces imagini camere supraveghere bloc

Buna seara! Un sfat va rog am nevoie deoarece politia nu da doi bani pe un caz ca acesta. In data de 20.07.2020 ora 15 pana pe 22.07.2020 ora 16 am fost plecat de acasa. Cand m-am intors mi-am gasit masina cu cauciucurile taiate. Parcarea este la comun deci nu banuiesc vreun vecin ca i-as fi luat locul atata timp cat eu o parcam acolo mai mereu daca era locul liber,insa niciodată nu se stie. Plangere la politie degeaba, ba m-au mai luat si la misto. In scara blocului si in afara blocului sunt camere de supraveghere si culmea una bate exact pe masina mea.Am sunat la nr scris pe usa blocului care are legatura cu camerele si nu m-am lamurit deloc. Politia o aștept de 2 zile sa vina sa faca poze dar se pare ca sunt ocupati cu altele fiind doar 2 politisti pe toata comuna care este destul de mare. Deci cum pot avea acces la acele inregistrari din acea data si daca pot avea eu personal acces pt ca eu am tot timpul din lume sa privesc acele inregistari secunda cu secunda iar politia sigur nu va sta sa vizualizeze ore in sir de inregistrari pt 4 cauciucuri cand dânșii au alte cazuri foarte importante.Ma interesează inregistarile pe timp de noapte ca ziua nu vine nimeni sa taie cauciucuri cand lumea este in fata blocului masina mea fiind la 2 metri de scara blocului. Imi este frica deoarece stiu ca inregistrarile se sterg dupa 20 de zile din cate am inteles si imi este ca raman ca in tren cu toate camerele care sunt si pt care am platit.Dauna nu este nici mica fiind cauciucuri pe 19. Nu m-am certat cu nimeni. Deci vreau din tot sufletul sa prind făptașul.
Va mulțumesc!
E cumva de înțeles că s-au grăbit să plece în acel moment. Poate dacă ar fi cadre mai multe altfel ar sta lucrurile, însă chiar și așa puteați fi rechemat.

Mergeți din nou cu o nouă plângere, făcută detaliat (ați zis că prima a fost pe grabă) și spuneți-le că o aveți pregătită pentru depunere la Parchet, dacă deja au înregistrat-o pe cea depusă la ei.
Cum e posibil să nu-i fi dat număr și intenția de a merge la Parchet să nu le convină, poate vă iau mai în serios și vor trimite măcar acea solicitare de stocare imagini la cel care administrează serverul. Sau îl sună pe administrator... zic și eu, poate sunt alte soluții. Nu e ca și cum le-ați cere să rezolve totul pe loc.

Succes!
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2020
Emilika40, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contactati personal presedintele de asociatie care cunoaste exact operatorul economic autorizat cu acces la datele stocate de sistemul de supraveghere
Va mulțumesc tuturor pt indrumari. Am fost azi de dimineata (ora 10) la postul de politie unde am facut plangerea de care v-am zis, unde bineînțeles nu era nimeni, ca deh e sambata nu? Intr-un final întâmplarea a făcut sa apară pe acolo cineva civil cu grade mai mari bănuiesc, i-am povestit, a sunat pe cel ce m-a audiat si ia spus ca maine sa faca tot posibilul sa faca rost de imaginile de la camere. Apoi dupa vreo doua ore m-au sunat si mi-au dat un nr de dosar si mi-au zis ca au inceput cercetarile. Ca interesează pe cineva sau nu, am sa las scris cum s-a finalizat ancheta.

PS in cazul in care se gaseste sau nu inculpatul am vreun drept de a vedea si eu acele filmari de pe camere?
Interesează finalizarea anchetei, cum să nu :)

Legat de filmări, Codul de procedură penală prevede că dreptul de a consulta dosarul îl au doar avocații părților:
Art. 93. -
(1) Avocatul persoanei vătămate, al părții civile sau al părții responsabile civilmente are dreptul să fie încunoștințat în condițiile art. 92 alin. (2), să asiste la efectuarea oricărui act de urmărire penală în condițiile art. 92, dreptul de a consulta actele dosarului și de a formula cereri și a depune memorii.

Poate sunt și alte reglementări pe care nu le cunosc.
Am înțeles. Nu am avocat deci nu voi vedea filmarile. Si banuiec ca un avocat va costa mult mai mult decat anvelopele mele. Astept sa vedem cum se descurca politistii nostri in cazuri din astea neînsemnate pt ei.

Emilika40 a scris:

Interesează finalizarea anchetei, cum să nu :)

Alte discuții în legătură

Camere video asociația de proprietari Alexandrugh Alexandrugh Bună ziua am o problemă legata de asociația de proprietari care refuza sa îmi pună la dispoziție imaginile de pe camera video, usa apartamentului a fost ... (vezi toată discuția)
Camere de luat vederi Florin.abc Florin.abc Buna seara! In blocul incare locuiesc s.au montat camere de luat vederi in urma hotararii locatarilor. Cine poate avea acces la aceste imagini inregistrate de ... (vezi toată discuția)
Camera de supraveghere din fata blocului... VldM VldM Buna ziua, vreau sa va intreb in ce masura am dreptul de a vizualiza imaginile de pe o camera de supraveghere din blocul in care locuiesc deoarece in urma cu ... (vezi toată discuția)