avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... invitatie pt casatoria cu un strain
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

invitatie pt casatoria cu un strain

buna ziua.as vrea sa stiu cum se face si unde o invitatie de sedere pt un strain in vederea casatoriei.avind in vedere ca are unde sa stea,invitatia are un termen delimitat?multumesc:)
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 17:07, 17 Decembrie 2009
Straini
INVITAŢII ÎN SCOP DE VIZITÃ, TURISM ªI AFACERI
Pentru a obţine viză de scurtă şedere, străinii care sunt cetăţeni ai statelor prevăzute în lista stabilită de art.36 din O.U.G. nr.194/2002 trebuie sa prezinte la misiunea diplomatică invitaţie scrisă din partea unei persoane fizice sau juridice, din care să rezulte că aceasta va asigura costurile privind îndepărtarea, în cazul în care străinul invitat nu părăseşte România până la data la care încetează dreptul de şedere conferit prin viză.
Formularele tipizate pentru invitaţii se obţin de la formaţiunea teritorială a Oficiului Român pentru Imigrări din judeţul pe raza căruia persoana fizică/juridică invitatoare îşi are reşedinţa/sediul.
În vederea avizării invitaţiei, în funcţie de scop, persoana care invită trebuie să prezinte la formaţiunea O.R.I., următoarele domcumente:
- vizită:
a. carte de identitate sau pasaportul pentru cetaţenii români/ permis de şedere (original / copie);
b. dovada asigurării condiţiilor de cazare (original / copie) - se poate face printr-un contract de vânzare-cumpărare, contract de închiriere, contract de comodat, declaraţie notarială de luare în spaţiu, hotărâre judecătorească sau orice alt document, eliberat în condiţiile legii, prin care se poate face această dovadă;
c. dovada posibilităţii de asigurare a întreţinerii - în cuantum de cel puţin 30 Euro / zi pentru întreaga perioadă pentru care este invitat; se poate face cu adeverinţă de salariu, talon de pensii, extras de cont bancar ori alte documete echivalente.
d. copie de pe documentul de trecere a frontierei de stat aparţinând străinului invitat; valabilitatea acestuia trebuie să depăşească valabilitatea vizei cu cel puţin 3 luni.
e. două fotografii recente de dimensiunea 3x4 ale strainului invitat ;
- turism:
a. actele constitutive ale societăţii comerciale (original /copie);
b. împuternicire din partea societăţii comerciale pentru persoana desemnată să invite în numele acesteia;
c. cartea de identitate / permisul de şedere al persoanei împuternicite;
d. copie de pe documentul de trecere a frontierei de stat aparţinând străinului invitat; valabilitatea acestuia trebuie să depăşească valabilitatea vizei cu cel puţin 3 luni.
e. două fotografii recente de dimensiunea 3x4 ale strainului invitat;
- afaceri:
a. actele constitutive ale societăţii comerciale (original / copie);
b. dovada calităţii persoanei care invită în numele societăţii comerciale (certificat constatator pe firmă eliberat de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului/ împuternicire din partea asociatului majoritar sau a administratorului cu funcţie de conducere);
c. cartea de identitate / permis de şedere a persoanei împuternicite;
d. dovada asigurării condiţiilor de cazare - se poate face printr-un contract de vânzare-cumpărare, contract de închiriere, contract de comodat, declaraţie notarială de luare în spaţiu, hotărâre judecătorească sau orice alt document, eliberat în condiţiile legii, prin care se poate face această dovadă;
e. copie de pe documentul de trecere a frontierei de stat aparţinând străinului invitat; valabilitatea acestuia trebuie să depaşească valabilitatea vizei cu cel puţin 3 luni.
f. două fotografii recente de dimensiunea 3x4 ale strainului invitat;
TAXE (19 RON taxa consulara, 3 RON taxa cerere se achita la Trezorerie/CEC in contul bugetului de stat nr.20330102; 1 RON contravaloare formulare tip se achita la Trezorerie/CEC in contul bugetului de stat cu nr.20330108, 1RON taxa extrajudiciara de timbru – timbru fiscal).
Soluţionarea invitaţiei se face în maxim 60 de zile de la data depunerii.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie costicamacovei costicamacovei pentru a face o invitatie unui cetatean din republica moldova in romania cum trebuie sa procedez, care ar fi actele necesare care trebuie,unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Cetatean irakian vrea sa viziteze romania emma.krausse emma.krausse Buna seara Ma poate ajuta cineva cu un raspuns la intrebarea mea? De ce are nevoie un cetatean irakian pentru a vizita Romania (cateva ... (vezi toată discuția)
Viza cetatean egiptean Madalina_mihaela Madalina_mihaela Buna ziua! As dori sa stiu cum poate sa ma viziteze si ce acte sunt necesare pentru viza unui cetatean egiptean cu resedinta in Arabia Saudita.Se poate face ... (vezi toată discuția)