avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cand ai dreptul sa iesi la pensie trebuie incheiat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cand ai dreptul sa iesi la pensie trebuie incheiat contractul de munca?

Buna, cand ai dreptul sa iesi la pensie trebuie incheiat contractul de munca? Sau poate merge in continuare pana il inchei personal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:26, 28 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
- la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau, cu caracter exceptional, pentru salariata care opteaza in scris pentru continuarea executarii contractului individual de munca, in termen de 30 de zile calendaristice anterior implinirii conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, la varsta de 65 de ani;

sau

- la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II.

De asemenea, pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi mentinut in aceeasi functie maximum 3 ani peste varsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare mony47bz mony47bz un salariat - bărbat, mai are dreptul de a continua activitatea ca angajat dacă îndeplineste condițiile de pensionare la limită de vârstă, respectiv 65 ... (vezi toată discuția)
Pensie limita varsta femei mihialescu mioara mihialescu mioara Buna ziua! Am o salariata care peste o luna indeplineste conditiile conditiile de pensie limita varsta cu vechime minina la varsta de 61 ani si 2 luni. Conform ... (vezi toată discuția)
Încetare cim în vederea pensionării și menținerea în activitate daniela1965@yahoo.com daniela1965@yahoo.com Art. 56. [cazurile incetarii de drept a contractului individual de munca] (1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept: a) ....; b) ... (vezi toată discuția)