Buna ziua. Am o dilema: in sentinta de divort s-a consemnat ca dupa varsta de 3 ani minorul isi va petrece jumatate din vacanta la mama si jumatate la tata. Copilul a facut 3 ani acum 3 zile, dar el nu a fost si nu este inscris la cresa sau gradinita. Aceasta impartire a vacantelor nu ar trebui sa se aplice in vacantele copilului? Caci despre el este vorba, nu despre vacantele declarate de stat...
Multumesc
Ce faceți dumneavoastră cu copilul în jumătatea din vacanta care va revine e fix treaba dumneavoastră. Puteți sa nu plecați nicăieri cu el și sa îl duceți doar la creșă. Însă jumătate din vacanta de la stat copilul e la tata. Desigur și acesta îl poate duce la creșă însă nopțile va dormi la el.
Cred ca nu m-am facut inteleasa, deci repet: copilul nu este inscris nici la cresa, nici la gradinita. Deci teoretic nu are nici un fel de vacanta. Iar varianta cu e "fix problema ...." nu mi se pare o atitudine buna sau sanatoasa. Este copilul meu si ma intereseaza ce se intampla cu el cand nu este acasa, mai ales in contextul actual.
When
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Tatal e obligat sa vegheze când copilul e la dumneavoastră și invers. Nu ii puteți impune ce sa facă în perioada în care e copilul la el asa cum nici el nu va poate impune ce sa faceți cu copilul când acesta e la dumneavoastră. Nu e o atitudine sănătoasă sa credeți altfel.
Acum, revenind la topicul deschis, copilul va merge la grădiniță și apoi la școală, instanta a avut în vedere acest aspect nu s-a referit strict la momentul de fata. .Puteți desigur sa cereți o lămurire de dispozitiv însă dacă nu cumva sunt alte detalii pe care nu le-ați menționat sentința e destul de clara. Va rămâne doar sa o respectați nu sa încercați sa va eschivat de obligații pentru ca nu ați dorit sa duceți copilul la creșă și atunci implicit sa ii alterări legăturile cu tatăl.