avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dilema program de vizită minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dilema program de vizită minor

Buna ziua. Am o dilema: in sentinta de divort s-a consemnat ca dupa varsta de 3 ani minorul isi va petrece jumatate din vacanta la mama si jumatate la tata. Copilul a facut 3 ani acum 3 zile, dar el nu a fost si nu este inscris la cresa sau gradinita. Aceasta impartire a vacantelor nu ar trebui sa se aplice in vacantele copilului? Caci despre el este vorba, nu despre vacantele declarate de stat...
Multumesc
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 18:55, 29 Iulie 2020
Ce faceți dumneavoastră cu copilul în jumătatea din vacanta care va revine e fix treaba dumneavoastră. Puteți sa nu plecați nicăieri cu el și sa îl duceți doar la creșă. Însă jumătate din vacanta de la stat copilul e la tata. Desigur și acesta îl poate duce la creșă însă nopțile va dormi la el.
Cred ca nu m-am facut inteleasa, deci repet: copilul nu este inscris nici la cresa, nici la gradinita. Deci teoretic nu are nici un fel de vacanta. Iar varianta cu e "fix problema ...." nu mi se pare o atitudine buna sau sanatoasa. Este copilul meu si ma intereseaza ce se intampla cu el cand nu este acasa, mai ales in contextul actual.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tatal e obligat sa vegheze când copilul e la dumneavoastră și invers. Nu ii puteți impune ce sa facă în perioada în care e copilul la el asa cum nici el nu va poate impune ce sa faceți cu copilul când acesta e la dumneavoastră. Nu e o atitudine sănătoasă sa credeți altfel.
Acum, revenind la topicul deschis, copilul va merge la grădiniță și apoi la școală, instanta a avut în vedere acest aspect nu s-a referit strict la momentul de fata. .Puteți desigur sa cereți o lămurire de dispozitiv însă dacă nu cumva sunt alte detalii pe care nu le-ați menționat sentința e destul de clara. Va rămâne doar sa o respectați nu sa încercați sa va eschivat de obligații pentru ca nu ați dorit sa duceți copilul la creșă și atunci implicit sa ii alterări legăturile cu tatăl.

Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2020
When, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt mama unui baietel de aproape 4 ani, pe care l-am inscris ... Crissa.M Crissa.M Sunt mama unui baietel de aproape 4 ani, pe care l-am inscris la gradinita privata (prin ordonanta presedentiala). Tatal copilului are program de vizita 1 ... (vezi toată discuția)
Nu este de acord cu cresa kooriz kooriz Buna ziua, sunt divortata din aprilie, si am un copil care in luna urmatore impineste doi ani, si este incredintata mie spre crestere. Cand impineste copilul ... (vezi toată discuția)
Divort in instanta cu copil minor BujdeiAna BujdeiAna Buna ziua, Sunt casatorita de 3 ani, am o fetita de 2 ani iar sotul ne-a parasit acum 1 an si jumatate. In urma unor discuti, sotul a dorit sa divortam prin ... (vezi toată discuția)