avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis pentru exces de viteza.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis pentru exces de viteza.

Buna ziua. Intr-o dimineata din decembrie 2019 pe la ora 7 ma deplasam cu autoturismul pe directia Adjud - Onesti si am fost urmarit din spate de un Logan MCV cu radar. Am fost oprit de organul de control care mi-a comunicat ca am depasit viteza legala cu mai mult de 50 km/h si mi se va suspenda permisul de conducere , pe sectorul de drum unde am fost surprins circuland cu 147 km/h viteza legala fiind 90 km/h . I-am spus politistului ca nu sunt de acord cu cele comunicate , ca nu puteam circula cu o asemenea viteza in conditiile in care afara era inca intuneric si ploua abundent. Oricum, permisul mi-a fost retinut si binenteles ca am facut contestatie la Tribunalul Adjud. In apararea mea am prezentat judecatorului Normele Legale de Metrologie ale aparatului radar care prevad ca pe timp de ninsoare, furtuna, ceata sau ploaie masuratorile efectuate sunt nelegale. In plus am prezentat judecatorului mai multe cadre foto extrase din clipul video pus la dispozitie de organul de control in care se pot constata grave erori de masurare a vitezei mele de deplasare .
De exemplu :
secunda 18 min. 35 viteza - 142km/h
secunda 19 min. 35 viteza - 99 km/h
secunda 19 min. 35 viteza -143 km/h
secunda 23 min. 35 viteza -147 km/h
secunda 23 min. 35 viteza -103 km/h
secunda 31 min.35 viteza- 113 km/h
secunda 31 min. 35 viteza -128 km/h
secunda 32 min.35 viteza - 128 km/h
secunda 32 min. 35 viteza -157 km/h
secunda 00 min. 36 viteza -108 km/h
secunda 01 min.36 viteza -144 km/h
Se observa foarte clar erorile grosolane si masuratorile inexacte ale cinemometrului. Repet, sunt cadre foto extrase din captura video a aparatului radar. Cu toate acestea am pierdut procesul si astept motivarea dupa care voi face Apel la Focsani. Ma poate ajuta cineva sa castig acest proces? Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2020
crival, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 14:43, 29 Iulie 2020
Sunt mai multe persoane care va pot ajuta. Luati legatura cu unul din avocatii din lista www.avocatnet.ro/Avocat-din-... .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, am fost surprins de aparatul radar pe raza unei ... LOPY LOPY Bună seara, am fost surprins de aparatul radar pe raza unei localitati , după procesul verbal al agentului cu viteza se 105 km/h. Am făcut acțiune în ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala nicolaecristian nicolaecristian buna ziua! ma aflu in proces cu ipj pentru depasirea vitezei cu peste 50, la dosar ei au depus pentru proba cu inscrisuri, fotografia radar, buletinul ... (vezi toată discuția)
Radarele politiei Mihail Cazacioc Mihail Cazacioc Un cetatean a fost surprins de radar circuland cu viteza pe un segment de drum unde limita este de 50 Km/h si i s-a comunicat ca ar fi avut 102 km/h. I ... (vezi toată discuția)