avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se poate afla numele a 2 fosti angajatori care nu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se poate afla numele a 2 fosti angajatori care nu mai sunt

Buna ziua,
O ruda de-a mea a pierdut cartea de munca pe care a ridicat-o de la ITM acum 5 ani.
In perioada 1985-1997 a avut 2 locuri de munca.
Tot pe acest forum am gasit pasii de urmat pentru a-si procura adeverintele de vechime de la fostii angajatori/lichidatori sau de la arhiva nationala judeteana, dupa caz.
Problema este ca nici macar nu mai stie numele celor 2 angajatori la care a lucrat in perioada 1985-1997.
De pe urma lor nu mai detine nici un document in care sa regaseasca numele societatilor respective.
Nu vreau sa comentez mai mult.
Intrebare: exista vreun mod in care sa afle numele celor 2 angajatori?
Din toate astea isi aminteste doar locatia societatilor respective care acum sunt istorie.
Va multumesc anticipat pentru orice sfat!
Cel mai recent răspuns: faghiean , utilizator 18:01, 4 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In functie de locatia societatilor respective poate intreba la Registrul comertului. In vechea locatie pot functiona astazi societati noi care au preluat active/ arhiva vechilor firme.
La ITM mai pot exista date.
ITM-ul nu are date despre asa ceva si nu are nicio legatura cu arhiva unitatilor din regimul comunist.

Ruda dvs nu are niciun document din care sa reiasa denumirea acelor societati ?
Ultima modificare: Duminică, 2 August 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Asta am intrebat si eu. Absolut nici un document. I-am zis sa caute orice de care se agate. O decizie, un fluturas de salariu etc. A aruncat tot.
Am indemnat-o sa-si caute fosti colegi de servici pe retelele de socializare. Nu se stie, poate da peste cineva.
I-am zis sa se agate de orice.

Ma gandeam daca exista undeva vreo lista cu toate societatile incepand din vremea comunismului pana acum. Am sa incerc la Registrul Comertului. Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 3 August 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Registrul comertului nu are cum sa va spuna unde a lucrat ruda dvs ....
Poate nu am fost dstul de clar. Dupa cum am mentionat si anterior, la RC puteti afla numele firmei care a preluat activele si dupa caz, arhiva, in conditiile in care cunoasteti locatia si pe aceasta locatie functioneaza in prezent o alta firma.
Identificati, eventual (daca exista), numele firmei actuale la RC si apoi mergeti la respectiva firma si va interesati daca a preluat active si/ sau arhiva de la vechea firma, ocazie cu care puteti afla numele firmei unde a lucrat ruda dvs.
La ITM de unde s-a ridicat carnetul de munca, in prezent pierdut, pot exista documente scrise prin care carnetul respectiv a fost primit de la firma .... pentru a tine evidenta. Mergand la firma din antetul documentului exista posibilitatea sa fie firma in discutie.
Daca ruda dvs. a beneficiat de grupa de munca, la ITM pot exista documente depuse de firmele in discutie, anual, dupa 1990 conform prevederi Ordin MMPS nr. 50/ 1990, prin care firmele respective (se pot identifica numele din antet document) au cerut aviz de incadrare in grupa de munca.
Procedura pe care o descriu este stufoasa, dar exista o posibilitate de a afla denumirile firmelor. Mai este o piedica - inspectorii de la ITM sa fie dispusi sa caute, desi contracost (cu bon fiscal) au posibilitatea sa caute/ sa dea documente solicitantilor.
Mai simplu este ca ruda dvs. sa gaseasca fosti colegi care sa-si aminteasca unde au lucrat impreuna.

Alte discuții în legătură

Itm sau arhiva nationala?? elena_lexy elena_lexy tatal meu a lucrat acum 30 de ani in Bucuresti,la o firma care dupa anii 1990 s-a desfiintat,vechimea care a avuto la acea firma nu o are in cartea de munca, ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine o adeverinta de vechime in munca incepand din ... mariosfle mariosfle cum pot obtine o adeverinta de vechime in munca incepand din 1981 Sunt medic stomatolog si am activat in diferite locatii Nu m carte de munca Multumesc (vezi toată discuția)
Acordare adeverinta grupa a ii-a de munca anterior anului 1990 MihaiCezar MihaiCezar Buna Ziua! Tatal meu a lucrat din 1973 pana in anul 2009 la o societate in Bucuresti in functia de vopsitor. Acum cand s-a apropiat vertiginos de iesirea la ... (vezi toată discuția)