avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se poate afla numele a 2 fosti angajatori care nu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se poate afla numele a 2 fosti angajatori care nu mai sunt

Buna ziua,
O ruda de-a mea a pierdut cartea de munca pe care a ridicat-o de la ITM acum 5 ani.
In perioada 1985-1997 a avut 2 locuri de munca.
Tot pe acest forum am gasit pasii de urmat pentru a-si procura adeverintele de vechime de la fostii angajatori/lichidatori sau de la arhiva nationala judeteana, dupa caz.
Problema este ca nici macar nu mai stie numele celor 2 angajatori la care a lucrat in perioada 1985-1997.
De pe urma lor nu mai detine nici un document in care sa regaseasca numele societatilor respective.
Nu vreau sa comentez mai mult.
Intrebare: exista vreun mod in care sa afle numele celor 2 angajatori?
Din toate astea isi aminteste doar locatia societatilor respective care acum sunt istorie.
Va multumesc anticipat pentru orice sfat!
Cel mai recent răspuns: faghiean , utilizator 18:01, 4 Ianuarie 2022
Arhiva unitatilor din regimul comunist nu se afla la ITM ... perioada dupa 1990 /1997 il ajuta la ITM numai daca stie denumirea societatii private, in rest nu.

POPA GHEORGHE a scris:

Poate nu am fost dstul de clar. Dupa cum am mentionat si anterior, la RC puteti afla numele firmei care a preluat activele si dupa caz, arhiva, in conditiile in care cunoasteti locatia si pe aceasta locatie functioneaza in prezent o alta firma.
Identificati, eventual (daca exista), numele firmei actuale la RC si apoi mergeti la respectiva firma si va interesati daca a preluat active si/ sau arhiva de la vechea firma, ocazie cu care puteti afla numele firmei unde a lucrat ruda dvs.
La ITM de unde s-a ridicat carnetul de munca, in prezent pierdut, pot exista documente scrise prin care carnetul respectiv a fost primit de la firma .... pentru a tine evidenta. Mergand la firma din antetul documentului exista posibilitatea sa fie firma in discutie.
Daca ruda dvs. a beneficiat de grupa de munca, la ITM pot exista documente depuse de firmele in discutie, anual, dupa 1990 conform prevederi Ordin MMPS nr. 50/ 1990, prin care firmele respective (se pot identifica numele din antet document) au cerut aviz de incadrare in grupa de munca.
Procedura pe care o descriu este stufoasa, dar exista o posibilitate de a afla denumirile firmelor. Mai este o piedica - inspectorii de la ITM sa fie dispusi sa caute, desi contracost (cu bon fiscal) au posibilitatea sa caute/ sa dea documente solicitantilor.
Mai simplu este ca ruda dvs. sa gaseasca fosti colegi care sa-si aminteasca unde au lucrat impreuna.

Multumesc! Si eu i-am spus sa-si caute fosti colegi.




Cornel Vasile a scris:

Arhiva unitatilor din regimul comunist nu se afla la ITM ... perioada dupa 1990 /1997 il ajuta la ITM numai daca stie denumirea societatii private, in rest nu.

De asta ma temeam si eu. Multumesc pt raspuns!
Ultima modificare: Marți, 4 August 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Bună seara- aceeași problemă am și eu - cu aflarea arhivei de la ICM-4-dar din păcate nu găsesc nici unde!!! pe unde am aflat câte ceva- am sunat , da achitați suma de,in contul..... după 3luni vine răspunsul - ne pare rău dar nu deținem arhiva de la ..... !!!!! alte indiciii -încercati la- sau nu știm și tot așa și nu găsești nici cum!!! problema e că dai bani și nu rezolvi nimic și pierzi și bani și timp- vă întreb ce mai e de făcut???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Itm sau arhiva nationala?? elena_lexy elena_lexy tatal meu a lucrat acum 30 de ani in Bucuresti,la o firma care dupa anii 1990 s-a desfiintat,vechimea care a avuto la acea firma nu o are in cartea de munca, ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine o adeverinta de vechime in munca incepand din ... mariosfle mariosfle cum pot obtine o adeverinta de vechime in munca incepand din 1981 Sunt medic stomatolog si am activat in diferite locatii Nu m carte de munca Multumesc (vezi toată discuția)
Acordare adeverinta grupa a ii-a de munca anterior anului 1990 MihaiCezar MihaiCezar Buna Ziua! Tatal meu a lucrat din 1973 pana in anul 2009 la o societate in Bucuresti in functia de vopsitor. Acum cand s-a apropiat vertiginos de iesirea la ... (vezi toată discuția)