avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Obligare prezentare test covid la întoarcerea din ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Obligare prezentare test covid la întoarcerea din concediu (cadre medicale)

Buna ziua,astazi Managerul Spital de Urgenta Targu Carbunesti jud Gorj ( Spital Covid) a anuntat ca obliga cadrele medicale de a prezenta un test covid la intoarcerea din concediul de odihna,altfel nu mai sunt primiti la serviciu. Intrebarea este in ce temei legal poate sa ceara acest lucru?
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2020
Nyko3, utilizator
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 13:26, 6 August 2020
În comunicatul Avocatului Poporului mai scrie și asta:
Avocatul Poporului, prin Biroul Teritorial Brașov, s-a sesizat din oficiu și solicită Ministerului Muncii și Protecției Sociale ca, prin Inspecția Muncii, să intervină la nivel național, în vederea informării angajatorilor cu privire la faptul că
o condiționare a salariatului, la momentul întoarcerii la locul de muncă, de efectuarea și prezentarea unui test negativ SARS-CoV-2, este o măsură excesivă, impusă în afara cadrului legal, de natură să atragă sancțiunile legale în materie.

[ link extern ]

Prea multe abuzuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Familie cu recent pozitiv Adrian_Ilie_Argesanu Adrian_Ilie_Argesanu Suntem o familie cu patru membri, din care 2 am fost pozitivi in Decembrie, acum probabil vindecati, am inteles ca cei care au cazuri usoare pot iesi din casa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost testata pozitiv covid 19. in data de 6.12 ... mariaelida.butacel mariaelida.butacel Buna ziua, am fost testata pozitiv covid 19. In data de 6.12 se incheie perioada de 14 zile de carantina. Angajatorul solicita retestare cu rezultat negativ ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce posibilitate exista sa primesc ... husseincudop husseincudop Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce posibilitate exista sa primesc concediul medical ptr carantinare impotriva transmiterii Covid, , in urmatoarea situatie ... (vezi toată discuția)