avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat unic (doar cu numele) al unei societati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat unic (doar cu numele) al unei societati

Buna ziua!
O prietena si-a dat acceptul de a fi asociat unic (doar cu numele) al unei societati infiintate , pe care o gestioneaza de fapt sefa ei, aceasta avand si alta firma in acelasi domeniu. A acceptat de teama de a nu fi disponibilizata. Acum si-a dat seama ca nu ar fi trebuit sa accepte deoarece poate raspunde cu averea personala ca si asociat unic.
Vrea sa invoce un motiv sa iasa din aceasta situatie, intr-un mod elegant totusi.
Aveti idee ce motiv ar putea sa invoce?
In ce situatie nu ar mai putea avea calitatea de asociat unic?
Va multumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 6 August 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ahairm , utilizator 14:05, 5 August 2020
Ea este și administrator al firmei ? Dacă nu mai vrea să fie acționar, poate să cesioneze părțile sale sociale sau poate să facă o dizolvare și lichidare simultană a firmei, cu sau fără numire de lichidator.
Multumesc.... Ea vrea sa invoce un motiv fictiv care sa ii justifice refuzul de a mai fi actionar al acestei firme, astfel incat sa nu se supere sefa ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare societate srl gyandy gyandy Buna ziua. In data de 10.03.2020 am depus actiune in instanta pentru dizolvare SRL pe motiv de expirare durata de functionare, eu fiind asociat unic in ... (vezi toată discuția)
Renuntare la asociere; devenire asociat unic in doua firme adimix adimix Vreau sa renunt la statutul de asociat in cadrul unei firme, insa problema este ca persoana care ar ramane in continuare asociat unic pe firma mai este de ... (vezi toată discuția)
Doresc sa dizolv srl-ul, dar am la pierderi 40.000 de lei și contabilul mi-a spus să plătesc 3% pierderi ca să o pot dizolva. cum o pot închide fără să plătesc taxe adiționale? I-Rotaru I-Rotaru Doresc sa dizolv societatea, dar am la pierderi o suma de 40.000 ron. Contabilul mi-a spus sa platesc 3% din pierderi ca sa ajung pe zero ca sa pot dizolva ... (vezi toată discuția)