avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, nu am fost platit timp de 7 luni, am dat in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, nu am fost platit timp de 7 luni, am dat in judecata ...

Buna ziua, nu am fost platit timp de 7 luni, am dat in judecata si am castigat. Am mai multe intrebari: 1. valoarea sumei de recuperat este brutul sau netul? in definitiva este trecuta suma bruta; 2. care este termenul prin care administratorul este obligat sa puna in aplicare o sentinta definitva? 3. dupa obtinerea sentintei definitive, care este termenul in care pot face executarea silita?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:56, 10 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
Constituie infracțiunea de nerespectare a hotărârilor judecătorești, neexecutarea hotărârii judecătoreşti privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată.
Trebuie legalizata (cu mențiunea definitiva) hotărârea judecătorească și pusa in executare pentru suma prevăzută in cuprinsul acesteia.
De asemenea, dacă cererea de executare silită este formulata prin avocat, puteți obține pe calea executării silite și onorariul avocatului pentru faza de executare silită.
Hotararea judecatoreasca este executorie chiar daca nu e definitiva.Trebuie sa va plateasca in 15 zile.Dupa 15 zile de la solictarea de a plati daca nu plateste mergeti la un executor.Faceti si plangere penala in care va costituiti si parte civila pentru suma neplatita din sentinta.
Ultima modificare: Joi, 6 August 2020
mitabiciclista, utilizator
1. Se recupereaza brutul , dar se plateste netul.

2/3. Maxim 3 ani .... este termenul de prescriptie de a cere executarea silita , insa dupa 15 zile de la data solicitarii dvs., daca nu se plateste puteti depune plangere penala.
Multumesc pentru raspuns. Totusi mai am o ultima intrebare. Unde gasesc un executor care sa fie impartial. Am fost de fata in 4 cazuri cand executorul a trecut de cealalta parte si de 2 ani nu a reusit sa recupereze decat 25% din suma inscrisa in sentinta. Bunuri exista dar tergiverseaza. Multumesc
Adresati-va unui executor judecatoresc din circumscripția curții de apel în a cărei rază teritorială urmează să se facă executarea, în condițiile prevăzute de Codul de procedură civilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neexecutarea hotararii judecatoresti piticu1968 piticu1968 Am castigat in instanta drepturi salariale impotriva angajatorului. Am solictat sa execute hotararea judecatoreasca si sa-mi plateasca suma hotarata de ... (vezi toată discuția)
Parte civila in proces penal piticu1968 piticu1968 Am castigat in instanta drepturi salariale impotriva angajatorului. Am solictat sa execute hotararea judecatoreasca si sa-mi plateasca suma hotarata de ... (vezi toată discuția)
277 codul muncii - refuzul de a face plata pana la recurs = infractiune? andra1234 andra1234 intrebare: un angajat a castigat in instanta drepturi salariale, societatea nu a primit inca hotararea judecatoreasca astfel incat sa o poata contesta ... (vezi toată discuția)