avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Armă tip airsoft confiscată
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Armă tip airsoft confiscată

Buna ziua. Am deținut pana saptamana trecuta o armă tip airsoft (pistol cu bile de plastic) si mi-a fost confiscată de poliție în baza unor fotografii postate de către un prieten pe facebook. Fotografiile au fost făcute într-o pădure pe malul Dunării în scop de divertisment. Saptamana trecuta prietenul meu a primit vizita organelor de poliție care au prezentat un mandat de percheziție. Nestiindu-se cu nimic vinovat, acesta m-a sunat să aduc pistolul în vederea verificării de către organele de poliție carora le-am prezentat dovada de achiziție și toate actele aferente. Pistolul a fost reținut de către acestea,menționând că în câteva zile vom fi sunați să îl ridicam de la secția de poliție. Trecând 10 zile fara a primi nicio veste de la poliție, astăzi ( 06.08.2020) am mers împreună cu prietenul meu să vedem ce se intampla. Concluzia este ca prietenul meu s-a ales cu amendă, iar eu cu bunul confiscat. Mi s-a spus că pot face contestație la judecatotie în termen de 15 zile să îmi recuperez bunul confiscat. Intrebarea este: Îmi mai pot recupera bunul confiscat, având în vedere că eu nu am avut cunoștință de faptul că prietenul meu a postat fotografiile online și ca ele au fost făcute intr-o pădure nepunând în pericol viața sau integritatea corporala a nici unei persoane? Va multumesc anticipat pentru răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Alexandra Dogaru , Avocat 13:26, 9 August 2020
Au înmânat procesul-verbal?
Au înmânat proces verbal prietenului meu cu amendă. Mie mi-au luat doar o declarație de martor.

Alexandra Dogaru a scris:

Au înmânat procesul-verbal?

Ar fi trebuit sa va comunice o copie a procesului-verbal.
Dumneavoastră aveți posibilitatea de a formula plângere contravenționala numai in ceea ce privește măsura confiscării, iar prietenul dumneavoastră sa facă plângere împotriva procesului-verbal.
Prietenul meu este dispus să plateasca amenda, însă intrebarea mea este: care ar fi șansele să îmi primesc inapoi bunul confiscat dacă eu aș face contestație ? Cu alte cuvinte aș avea câștig de cauză? Si inca ceva... cam cât timp ar putea dura soluționarea contestației? Intreb asta deoarece la sfârșitul săptămânii ce vine plec din tara, eu fiind sofer de camion și nemaiavând niciodată probleme de niciun fel cu politia sau justitia.Va multumesc mult stimată doamnă pentru timpul și sfaturile dumneavoastră.
Bună ziua!
Procesul poate dura peste un an de zile (primă instanța și apel), dar se poate judeca și in lipsa dumneavoastră.
Pentru mai multe șanse, ideal ar fi sa atace și prietenul dumneavoastră procesul verbal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pistol airsoft in masina Cicio2017 Cicio2017 Buna ziua ! Astazi am fost amendat cu 2000 ron pentru transport de arma tip airsoft in portiera masinii fara sa fie incarcat cu co2 ,incarcatorul fiind ... (vezi toată discuția)
Confiscare de arma neletala , vreau sa fac contestatie cata_tm2 cata_tm2 Buna , mi-am cumparat azi o arma airsoft genul celor chinezesti cu bile , doar ceva mai puternica tot cu bile si automata . Arma aceasta nu necesita permis si ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala husky05 husky05 salut ! am si eu o intrebare : deci eram in spatele casei mele impreuna cu un prieten si ne jucam cu un pistol cu bile (cu aer comprimat cred ) si cand eu am ... (vezi toată discuția)