avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Referitor la indemnizatia pentru somaj, in cazul in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Referitor la indemnizatia pentru somaj, in cazul in care studentul ...

Referitor la indemnizatia pentru somaj, in cazul in care studentul in ultimul an nu a incheiat situatia scolara (are un examen restant si proiectul de licenta de sustinut in septembrie 2020) poate depune cererea pentru indemnizatie somaj in luna septembrie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:20, 6 August 2020
Dacă nu-și găsesc un loc de muncă în 60 de zile de la încheierea studiilor, absolvenții instituțiilor de învățământ în vârstă de peste 16 ani pot cere indemnizație de șomaj, potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

“În sensul legii, prin absolvent al unei instituții de învățământ se înțelege persoana care a obținut o diplomă sau un certificat de studii, în condițiile legii, în una dintre instituțiile de învățământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condițiile legii”,
www.avocatnet.ro/articol_517...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj licentiat divele divele avem urmatoarea situatie: -un tanar a terminat liceul in 2007 -a urmat facultatea 2007-2011, a absolvit in 2011, fara licenta -2007-2011 .10.01 - a lucrat ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? inchiriez2012 inchiriez2012 1.daca sunt la masterat si am terminat cu ultimul examen,insa nu am dat lucrarea de dizertatie,pot beneficia de ajutor de somaj? 2. daca sunt actualmente ... (vezi toată discuția)
Somaj pentru absolvent de scoala postliceala neacreditata cioareccarmenmariana cioareccarmenmariana Ce înseamnă formă de învătământ în legea somajului.Dacă este o scoală post liceală neacreditată pot beneficia de ajutor de somaj ca absolvent ? (vezi toată discuția)