avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1280 soluții astăzi
LIVE, ACUM (506 PARTICIPANȚI) Inspecția fiscală în era digitală: Cum vă pregătiți pentru un control ANAF bazat pe datele din e-Factura și SAF-T?
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... INSELACIUNE.Buna ziua!Va rog sa îmi spuneți dacă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

INSELACIUNE.Buna ziua!Va rog sa îmi spuneți dacă următoarea speță se ...

Buna ziua!Va rog sa îmi spuneți dacă următoarea speță se poate încadra la inselaciune:in urma neînțelegerilor cu soția mea, i-am cerut sa divortam la notar.Dansa a acceptata, cu condiția ca eu sa ii achit 50% din valoarea unui imobil,pe care dorea sa il achiziționeze.Ne-am inteles ca vom divorta amiabil, va semna divort, partaj si custodie, daca eu achit aceasta suma.Am mers la notar, unde am facut concomitent promisiunea de vânzare cumpărare și am depus cererea de divorț și custodie.Avansul pe care eu l-am achitat pentru acel imobil, a fost din contul meu personal, în numele minorei.Dupa ce am achitat acești bani, soția mea nu s-a mai prezentat la semnarea actelor de divorț.In schimb a deschis proces în instanta, unde imi aduce o mulțime de acuzații, cerând divortul din vina mea exclusiva.
Cel mai recent răspuns: Radugaspar , utilizator 16:14, 11 August 2020
Mulțumesc!

Adrian ALBU a scris:

Înseamnă că imobilul este pe numele minorei (sau în coproprietate cu soția dvs). Încercați să vă apărați în instanță față de cererea de divorț. Nu constituie înșelăciune acțiunea soției.

Sunteti in termen sa formulati inca cerere reconventionala.

Art. 917. Cpc - Cererea reconventionala
(1) Sotul parat poate sa faca si el cerere de divort, cel mai tarziu pana la primul termen de judecata la care a fost citat in mod legal, pentru faptele petrecute inainte de aceasta data. Pentru faptele petrecute dupa aceasta data paratul va putea face cerere pana la inceperea dezbaterilor asupra fondului in cererea reclamantului.

(2) Cererea paratului se va face la aceeasi instanta si se va judeca impreuna cu cererea reclamantului.

(3) In cazul in care motivele divortului s-au ivit dupa inceperea dezbaterilor asupra fondului la prima instanta si in timp ce judecata primei cereri se afla in apel, cererea paratului va putea fi facuta direct la instanta investita cu judecarea apelului.

(4) Neintroducerea cererii in termenele aratate la alin. (1) si (3) atrage decaderea sotului parat din dreptul de a cere divortul pentru acele motive. Daca cererea reclamantului a fost respinsa, sotul parat poate cere divortul pentru motive ivite ulterior.

Inselaciune nu este caci din start premisa a fost gresita, putand afirma sotia chiar un santaj din partea dvs..

Consultati direct un avocat care sa vada actele/promisiunea de vanzare. Normal ar fi ca in situatia in care banii au fost folositi in alt scop decat cel in care ati dorit se poate cere restituirea banilor.

Multumesc.Cu divortul am contactat un avocat.
Șantajul este din partea ei.Discutia era ca dacă nu se alege cu acest beneficiu material, merge în instanta și ma acuza de tot ce poate ca sa imi păteze imaginea.Avand în vedere ca sunt persoana publica...Atunci am căzut la înțelegerea de a plăti aceasta suma, in numele copilului și ea sa imi semneze divortul la notar.Am semnat cerere de divort, impreuna cu promisiunea, dar ea nu a mai venit la semnarea divorțului.A înaintat, ulterior, divortul în instanta.Evident, sa imi strice imaginea.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Sunteti in termen sa formulati inca cerere reconventionala.

Art. 917. Cpc - Cererea reconventionala
(1) Sotul parat poate sa faca si el cerere de divort, cel mai tarziu pana la primul termen de judecata la care a fost citat in mod legal, pentru faptele petrecute inainte de aceasta data. Pentru faptele petrecute dupa aceasta data paratul va putea face cerere pana la inceperea dezbaterilor asupra fondului in cererea reclamantului.

(2) Cererea paratului se va face la aceeasi instanta si se va judeca impreuna cu cererea reclamantului.

(3) In cazul in care motivele divortului s-au ivit dupa inceperea dezbaterilor asupra fondului la prima instanta si in timp ce judecata primei cereri se afla in apel, cererea paratului va putea fi facuta direct la instanta investita cu judecarea apelului.

(4) Neintroducerea cererii in termenele aratate la alin. (1) si (3) atrage decaderea sotului parat din dreptul de a cere divortul pentru acele motive. Daca cererea reclamantului a fost respinsa, sotul parat poate cere divortul pentru motive ivite ulterior.

Inselaciune nu este caci din start premisa a fost gresita, putand afirma sotia chiar un santaj din partea dvs..

Consultati direct un avocat care sa vada actele/promisiunea de vanzare. Normal ar fi ca in situatia in care banii au fost folositi in alt scop decat cel in care ati dorit se poate cere restituirea banilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj all3rat all3rat In cazul unui divort, dupa 23 de ani de casnicie, timp in care sotii au locuit in aceasi casa, cumparata in rate pe numele sotului, contractul fiind incheiat ... (vezi toată discuția)
Indrumare partaj bunuri kvalentin kvalentin luna trecuta s-a pronuntat divortul dupa care fosta vrea partajul bunurilor,iar in cererea de intimpinare solicita 75% din totalul bunurilor,motivarea ei ... (vezi toată discuția)
Comunicare hotarare civila cu continut eronat - cum se poate corecta ? loanabelciu loanabelciu Buna seara, Azi am primit, in calitate de reclamant, Comunicarea Hotararii Civile in urma caruia a fost admis divortul si s-a dispus disjungerea cererii de ... (vezi toată discuția)