avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CHIOSC/STAND/BUTIC SPATIU PUBLIC + AUTORIZATIE + ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CHIOSC/STAND/BUTIC SPATIU PUBLIC + AUTORIZATIE + CERINTE CONSTRUCTIE

Buna ziua, as dori sa deschid pe spatiul public (daca inca se poate) sau in incinta unui MALL (spatiu comercial) un fel de CHIOSC / STAND / BUTIC in forma de PAHAR ce va fi folosita de un singur angajat pe timpul verii si iernii. Doresc sa va intreb, unde pot gasi cerintele necesare pentru o astfel de contructie ca sa fie in normele legale in Romania. Aceasta constructie mica va fi facuta la comanda din alta tara (TURCIA).
Ce autorizatii imi trebuiesc ?
Care sunt demersurile?

Inteleg ca pe spatiul public ar fi alte cerinte pentru constructia respectiva si autorizatii, NU VAND ALCOOL, doar bauturi preparate pe loc cu ajutorul unor aparate + curent, si o chiuveta.
In incinta spatiului comerical va fi totusi pe un rooftop afara, la ultimul etaj. Deci ma intereseaza sa vad daca trebuie urmate niste cerinte, eu nu gasesc nimic! mi se pare absurd ca stau si caut si totusi ajung sa aflu de pe forumuri...

-Pe scurt, am o grija ca nu o sa pot sa pun in functiune aceasta constructie mica deoarece nu stiu daca trebuie urmate niste norme pentru o constructie de genul.
-Nu gasesc daca mai este posibil sa inchiriez spatiul public in Sectorul 1 BUCURESTI de la PMB.
- Ce taxe trebuie platite etc... + autorizatii de la ce institutii?

Va multumesc mult!
STAY SAFE!
Ultima modificare: Duminică, 9 August 2020
t_yahia, utilizator
Cel mai recent răspuns: t_yahia , utilizator 23:55, 10 August 2020
inteleg ca nu ati intrebat, ci doar v-ati uitat pe internet. sunati la Primaria sectorului 1, pentru spatii de inchiriat pentru tonete. va trebuie autorizatie de constructie fiindca aveti nevoie de cel putin urmatoarele utilitati: energie electrica, apa curenta, canalizare, iar aceste nu se gasesc peste tot. cat despre amplasarea in vreun centru comercial, trebuie sa vorbiti cu administratia acestuia, care va asigura utilitatile si va va spune si unde sa-l puneti: dvs poate vreti sa-l puneti pe acoperis, insa ei sa aiba alte planuri.
restul autorizatiilor sunt ISU, DSP, ANSVSA, ITM,...
Ultima modificare: Luni, 10 August 2020
adriandimitriu, utilizator
Buna ziua, multumesc pentru raspuns! am sunat la primaria sectorului 1 si am si fost acolo, m-au trimis la PMB primaria capitalei, acestia la randul lor m-au trimis la A.F.I administratia fondului imobiliar. Acestia la randul lor mi-au spus ca nu au treaba cu asa ceva, si din ce stiu ei, nu se m-ai inchiriaza trotuarurile. Sunt complet depasit de situatie, asa incapabili sa fie toti? sa ma puna pe drumuri o zi intreaga in caldura asta degeaba...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot construi o casa pe un teren de 29 metri patrati in bucuresti? SimonAsparagus SimonAsparagus Am un teren in Bucuresti care are dimensiunea de 29 metri patrati. Pot sa construiesc o casa pe el? Adica o sufragerie jos la parter si un dormitor la un etaj ... (vezi toată discuția)
Cum scapam de ultima cosmelie (ilegala) din cartier ? tzuppy tzuppy Locuiesc intr-o zona, mai <<defavorizata>>,de garsoniere confort 3 pe langa p-ta. Resita. In capatul blocului exista, de vreo 11-12 ani, o maghernitza de ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru amplasament . omvesel omvesel Pentru un containar metalic( Santier) pe un teren proprietate. Un fel de adapost,la munte,pasiune.Daca e necesar ceve acte si ce anume si de unde se pot ... (vezi toată discuția)