avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot construi o casa pe un teren de 29 metri patrati in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot construi o casa pe un teren de 29 metri patrati in Bucuresti?

Am un teren in Bucuresti care are dimensiunea de 29 metri patrati.
Pot sa construiesc o casa pe el? Adica o sufragerie jos la parter si un dormitor la un etaj superior? Pot sa construiesc 2 etaje?

In stanga mea am o casa si terenul meu e lipit de gardul din beton al vecinului iar in drepta am un teren liber din pamant care e ca un fel de parcare.

Am iesire la strada direct.
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2023
SimonAsparagus, utilizator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 11:49, 19 Octombrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti nevoie de proiect tehnic la care se obtin autorizatiile necesare. Pentru ctie. propriu-zisa aveti nevoie de autorizatie de ctie. emisa de primarie si certificat de urbanism.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incepeti prin a cere Primariei un certificat de urbanism pentru acel teren , din acesta puteti afla ce si in ce conditii puteti construi ( retragerile obligatorii fata de limitele de proprietate , procentul de teren pe care puteti construi - acel POT - , limitarile de inaltime , etc. ) . Dupa parerea mea nu puteti construi nimic , e minuscul terenul - practic - de dimensiunea unei camere . De exemplu , in municipiul nostru , minimul de teren pentru case singulare este de 350 mp , iar pentru duplexuri 300 mp x 2 .
Ultima modificare: Joi, 28 Septembrie 2023
CHKa, utilizator
Ce pot face cu un asemenea teren, daca e prea mic pentru a construi pe el?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Octombrie 2023
Manuela Rășină, administrator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai ... nu mare lucru , poate o mica gradina ... Oferiti-l spre vanzare vecinilor , poate ar fi interesati . Sau cuiva interesat sa amplaseze un chiosc , sau sa-si parcheze masina ( de exemplu , un locuitor din zona ) ...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca puteți primi autorizație de construcție doar ptr un garaj sau magazin cu utilitățile aferente. Faptul ca veți putea locui ulterior e un alt aspect. Pentru un spațiu de locuit conform legii nu aveți cum asigura cerințele aferente. Trebuie sa vorbiți întâi cu un arhitect care cunoaște zona si legile si va poate face un proiect corespunzător adaptării ulterioare. dar nu cred ca merita efortul. Vindeți vecinilor. Daca terenul are de exemplu 5m x 6m, amprenta suprafața construita poate fi de 3.8mx4.8. nu aveți voie sa construiți decât la 0,6 m de hat /limita de proprietate ( sau doar cu acordul vecinilor).
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2023
SC QCERT SRL , Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Am moștenit o casă care are unul din ziduri pe hotar, și am obținut autorizație de demolare. vecinul nu e de acord cu demolarea, cum să procedez? cipriakos cipriakos Am mostenit o casa care are unul din ziduri pe hotar. Am hotarit sa o demolez si sa construiesc alta sens in care am obtinut autorizatia de demolare. Vecinul ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie ionutz_4you ionutz_4you Salut am si eu o problema la care caut un raspuns. Parintii mei au o casa pe un teren de 240 mp in Bucuresti, in spatele casei au un loc liber de 75mp, la care ... (vezi toată discuția)
Construcție la limita de proprietare NDenisa NDenisa Buna ziua! Am un tern de 122 mp cu deschidere de 15/8,10 si as vrea sa va întreb cum pot construi la limita a 2 hotare o casa P+2 cu spiralată desfășurată ... (vezi toată discuția)