avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună dimineața! Data nașterii soției mele este ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună dimineața! Data nașterii soției mele este aproximativ ...

Bună dimineața! Data nașterii soției mele este aproximativ în 16 aprilie. Poate sa ia concediul de maternitate toate cele 126 de zile înainte și apoi să intre direct in concediu CCC?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:06, 11 August 2020
Buna ziua,
Conform dispozitiilor art. 24 din O.U.G. nr. 158/2005, salariatele aflate in stare de graviditate pot beneficia de concediu prenatal cu 63 de zile anterior zilei preconizate pentru nastere, precum si de concediu de lauzie pentru o perioada de 63 de zile dupa nastere. Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, astfel incat durata minima obligatorie pentru concediul de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice.

In consecinta, in perioada postnatala este obligatoriu să fie luate minimum 42 de zile.
Deci nu se pot lua toate cele 126 de zile împreună înainte de naștere?
Nu se pot lua toate zilele inainte de nastere.
Ultima modificare: Marți, 11 August 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul pt. sarcina si lauzie tudorache_alyna tudorache_alyna Buna seara, imi poate spune cineva daca s-a modificat ceva referitor la concediul pt. sarcina si lauzie de 126 zile calendaristice? Din ceea ce stiam eu ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal si concediul postnatal Lupes Fenina Lupes Fenina Care este nr. de zile de concediu prenatal si postnatal? Care sunt conditiile de acordare a acestor concedii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Concediu sarcina si lauzie oanabitta oanabitta Buna ziua am citit undeva astfel concediu de sarcina este de 63 zile calendaristice si 63 de zile cel de lauzie . Ce ma intereseaza pe mine daca pot acumula ... (vezi toată discuția)