avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... [covid-19] Ce este de facut in urmatoarea situatie: ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

[covid-19] Ce este de facut in urmatoarea situatie: Angajatul este in ultima ...

Ce este de facut in urmatoarea situatie: Angajatul este in ultima saptamana de preaviz, iar DSP-ul l-a bagat in carantina 14 zile, alaturi de o persoana confirmata pozitiv sars cov-2 din apartament. Angajatul nu a fost testat de catre DSP, ci doar carantinat. Este obligat sa-si ia concediu medical in conditiile in care poate face telemunca, nu are simptome si nu a fost testat? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:56, 11 August 2020
După parerea mea angajatul ar fi cel care ar trebui sa decidă.
Daca poate lucra de acasă și vrea acest lucru nu ar trebui sa fie împiedicat de nimeni.Daca ar deveninsimptomatic ar trebui sa intre in medical.
Ar fi bine sa insiste si sa fie testat peste câteva zile pentru ca nu este deloc in regula in momentul de fata sa mai stea in izolare daca este doar suspect si neconfirmat pozitiv.
Ultima modificare: Marți, 11 August 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Contabila ne-a spus ca este obligatoriu sa ia concediu medical, dar mi se pare absurd sa fiu nevoita sa platesc medicalul daca angajatul nu este confirmat, ci doar plasat in carantina. Acesta, de asemenea, nu doreste medical, ci doreste sa lucreze de acasa. Pana la urma ce ne obliga legea?
Legea obliga la medical pentru ca are la baza ratiunea ca omul nu poate lucra.
Dar, daca omul poate lucra de acasa....
Scopul concediului este acela ca salariatul sa primeasca bani dar daca poate lucra și vrea sa lucreze nu ar trebui sa fie aplicabila.
Vedeti ce zice statul.
Va puteți judeca daca va sunt incalcate drepturile.
In opinia mea, intervenția statului in cazul dvs. este neproportionala si inoportuna.
Ultima modificare: Marți, 11 August 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada dintre ziua in care salariatul anunta la dsp aparitia ... dan_cornea@yahoo.com dan_cornea@yahoo.com Perioada dintre ziua in care salariatul anunta la DSP aparitia simptomelor de Covid 19 (fiind anuntat sa stea acasa ca vine ambulanta sa-l testeze) si ziua ... (vezi toată discuția)
Exista un membru al familiei(sotia) confirmata co vid, toti ceilalti ... danielpredaionut danielpredaionut Exista un membru al familiei(sotia) confirmata CO VID, toti ceilalti membri si persoana confirmata sunt plasati in izolare la domiciliu pentru 14 zile. In a ... (vezi toată discuția)
Familie cu recent pozitiv Adrian_Ilie_Argesanu Adrian_Ilie_Argesanu Suntem o familie cu patru membri, din care 2 am fost pozitivi in Decembrie, acum probabil vindecati, am inteles ca cei care au cazuri usoare pot iesi din casa ... (vezi toată discuția)