avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita minor 2 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita minor 2 ani

Program vizita minor 2 ani , buna ziua ,am sanse sa obtin un program mai bun de vizita minor ,are 2 ani,momentan am 3 ore pe saptamana cu preluare de acasa fara mama ,dar nu pot sa iau copilu fara sa vina ea ,nu imi da copilul ,recent nu mai vrea sa vina nici cu copilul ,doar sa ne intalnim in anumite locuri, .Doresc sa am o marire a programuli de vizita ,cel normal de 2 weekenduri ,sa pot petrece timp mai mult cu copilul,platesc pensia alimentara la timp si mereu fac cumparaturi la copil. Nu vreau sa recurg la executor judecatoresc pentru 3 ore,iasi face rau copilului .Va Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 13 August 2020
Marcelpascu, utilizator
Depinde când ați obținut programul de vizitare, deoarece acesta poate să fie modificat doar dacă se schimbă circumstanțele avute în vedere de către instanță la luarea măsurii.
Au trecut doar 4 luni ,de cand sa terminat procesul cu apel cu tot,,Ne judecam pentru program de la 4 luni ai copilului ,nefind lasat sal vad. ar trebui sa mai astept pentru marire program de vizita ?. Nici astea 3 ore nu pot sa stau langa copil ea nevrand sa mil dea la vizita.doar in prezenta ei ,si sta cu copilu numai in brate,cand o vad.
-Hotararea de la Curtea de Apel :
In mod corect s-a stabilit si ca legaturile personale sa se desfasoare in absenta
mamei, neputand fi retinute criticile din apel
In primul rand, este evident ca intre parti este o relatie conflictuala si ca prezenta
ambilor parinti in preajma minorei , data fiind relatia de atasament dezvoltata de aceasta
fata de mama, va determina implicit respingerea tatalui, cu care aceasta nu a dezvoltat inca
relatii de apropiere; acestea insa nici nu se vor putea dezvolta daca mama va fi prezenta, cu
atat mai mult cu cate reiese din probatoriul administrat in fata primei instante ca exista o
atitudine evitanta in a asigura contactul micutei cu tatal acesteia

Va Multumesc !!!
Ultima modificare: Joi, 13 August 2020
Marcelpascu, utilizator
Hotărârea nu o puteți modifica deocamdată, dar puteți să faceți o sesizare la Protecția Copilului.
Stiu ca vi se pare ca copilul este mic si nu ar fi o problema ca nu petreceti timp cu el, dar in unele cazuri asa incepe. Este foarte important ca fiul dvs sa dobandeasca relatii de atasament si la o varsta frageda si in lipsa mamei. Ulterior, cand copilul va mai creste si in lipsa unor asemenea legaturi firesti va puteti lovi de refuzul acestuia de a petrece timp cu dvs. Incercati sa convingeti mama de importanta dezvoltarii unor legaturi firesti cu copilul de acum. Poate nu e rau intentionata, ci trebuie doar sa incercati sa comunicati cu ea diferit.
Cereți monitorizarea programului de legături personale de către Dgaspc apoi cu raportul lor cereți modificarea programului de legături personale pentru ca cel în forma actuala este sabotat de către mama. Cereți 2 zile pe săptămână fără mama și dacă copilul merge la grădiniță cereți preluarea de acolo.
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2020
When, utilizator

Alte discuții în legătură

Divorț. ce pot face dacă fosta soție refuza sa îmi dea copilul ... Alexandru 112 Alexandru 112 Divorț. Ce pot face dacă fosta soție refuza sa îmi dea copilul la telefon.?dosarul e pe rol dar încă nu sa dat primul termen? Sunt disperat. Nu știu ... (vezi toată discuția)
Vizita minor in custodie comuna elena84 elena84 Buna ziua, In urma unui divort la notar, custodia copilului s-a stabilit a fi comuna, cu program de vizita si vacante pt tata, domiciliul fiind la mama.In cca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! cum sa procedez in cazul in care fosta soție n-a ... Buna ziua! Cum sa procedez in cazul in care fosta soție n-a respectat niciodată planul parental propus de instanța (de 4 ani), Raspunsurile DGASPC sunt ... (vezi toată discuția)