avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Declaratie beneficiar real
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Declaratie beneficiar real

Buna ziua! Suntem un ONG care are a fost infiintat de persoane fizice. De asemenea, membrii Consiliului director sunt tot persoane fizice. In aceasta situatie, noi mai avem obligatia depunerii declaratiei privind beneficiarul real? Am citit mai multe informari despre aceasta tema si am inteles ca cei care au in conducerea organizatiei persoane fizice, nu mai au obligatia depunerii declaratiei privind beneficiarul real. Daca avem obligatia depunerii, va rog sa imi spuneti care este termenul limita pentru depunere.
Va rog frumos sa imi spuneti care este realitatea in acest sens si de asemenea, care este temeiul legal.
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2020
valentinmitrachee, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 03:42, 10 Octombrie 2020
Da, aveți obligația depunerii acestei declarații conform legii 129/2019 și OG 26/2000. Vă rog să citiți și răspunsul pe care l-am formulat și ieri la o întrebare similară: www.avocatnet.ro/forum/discu...

Acea modificare care prevede că nu mai trebuie depusă declarația dacă toți asociații sunt persoane fizice se aplică doar societăților, nu și ONG-urilor.

Sper să vă ajute răspunsul de ieri. Altfel, puteți reveni.

O zi frumoasă!
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2020
Cristina Filimon, Avocat
Va multumesc pentru clarificari!
termenul de depunere este 1 noiembrie. E in parlament in procedura un proiect de lege care ar urma sa scuteasca ONG formate doar din persoane fizice de stupida obligatie de a mai declara inca o data, si inca in forma autentica, la MJ persoane care deja figureaza in actele pe care le are MJ ( ca le primeste de la Judecatorii). Dar daca nu se aproba acel proiect de lege pana la finalul lunii, va trebuie depusa declaratia...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire privind declararea beneficiarului real intr-o asociatie in 2023 leonardmihael leonardmihael Buna ziua, Sunt presedintele unui ONG (Asociatie) fondat in 2011. In prezent ma confrunt cu urmatoarele neclaritati cu privire la declararea beneficiarului ... (vezi toată discuția)
Declarație beneficiar real - asociaȚie Adina Stupar Adina Stupar Pentru asociații mai este necesar a se depune declarația de beneficiar real în contextul noilor modificări? (vezi toată discuția)
Declaratie beneficiar real pt o asociatie de parinti mis76mh mis76mh Buna ziua! Sunt presedintele unei asociatii de parinti de la o scoala gimnaziala din Bucuresti si doresc sa intreb daca noi trebuie sa depunem vestita ... (vezi toată discuția)