avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie CCC al doilea copil, fara loc de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie CCC al doilea copil, fara loc de munca

Indemnizatie CCC al doilea copil, fara loc de munca.
Buna ziua! Eu am nascut pe data de 24.09.2019 si beneficiez de indemnizatie CCC deoarece am avut 12 luni lucrate in ultimele 24 luni inaintea nasterii, insa nu am mai fost angajata la momentul in care am ramas insarcinata. Intrebarea mea este: se va naste urmatorul bebe inainte ca baiatul meu sa imineasca 2 ani, dar eu nu sunt angajata niciunde. Voi primi si pentru al doilea bebe indemnizatie? Daca da, aceasta va fi egala cu cea de la primul bebe, la fel ca la cele care nasc in primele 12 luni dupa incheierea primei perioade? Daca bebe s-ar naste la 1 luna dupa ce primul implineste 2 ani, eu neputand incepe lucrul, as beneficia de indemnizatie? Sper sa ma fi facut inteleasa! Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:46, 18 August 2020
Care este data prezumata a nasteri celui de-al doilea copil?
15.05.2021
Deoarece cel de-al doilea copil se va naste inainte de a se termina CCC1 , atunci se va intra din CCC1 in CCC2 incepand cu data terminarii CCC1.

In speta, concediu și indemnizația lunară pentru creșterea copilului se prelungește corespunzător până la încheierea duratei de acordare pentru cel din urmă copil, Pe această perioadă se acordă o singură indemnizație, la aceeași valoare cu indemnizația primită anterior nașterii celui din urmă copil, precum și majorarea prevăzută la art. 9 alin. (4) din ordonanța de urgență nr. 111/2010.

Pentru continuitatea acordării drepturilor, cererea se poate depune cu 60 de zile înaintea împlinirii de către copilul anterior a vârstei de 2 ani sau 3 ani, în cazul copilului cu handicap, dar nu mai târziu de termenul prevăzut la art. 15 alin. (1) lit. b) și c) din Ordonanța de Urgență nr.111/2010, pentru acestea nefiind obligatorie efectuarea concediului de maternitate.

Pe perioada suprapunerii situațiilor, cuantumul indemnizației lunare se majorează cu suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință (n.m., 1250 lei), pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea.
Va multumesc pentru raspuns! Inteleg ca voi beneficia de indemnizatie, desi atunci cand s-a nascut bebe , precum si acum, nu am calitatea de angajat.
Nu intra in considerare perioada anterioara intrarii in primul CCC.

Alte discuții în legătură

Bună seara! Știe cineva daca se mai primește indemnizație ... ANAMARIAC22 ANAMARIAC22 Bună seara! Știe cineva daca se mai primește indemnizație pentru cel de-al doilea copil, daca acesta este nascut in timpul indemnizație pentru primul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt insarcinata cu bebe 2 si urmeaza sa nasc peste ... LilianaMucioniu LilianaMucioniu Buna ziua. Sunt insarcinata cu bebe 2 si urmeaza sa nasc peste 2 luni, inainte ca bebe 1 sa faca 2 ani. In prezent sunt im CIC 1,iar firma la care lucrez intre ... (vezi toată discuția)