avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Am vandut masina in 2019 avand cvc iar ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Am vandut masina in 2019 avand cvc iar cumparatorul ...

Buna ziua! Am vandut masina in 2019 avand cvc iar cumparatorul a revandut-o ulterior. Dupa 10 luni am primit pv cu sanctiune pt rovignieta cu data ulterioara cvc al meu. Dupa ce am contactat atat primul cumparator cat si pe cel care detine acum autovehiculul pentru a-i determina sa plateasca amenda (le-am transmis pv primit) nu s-a intamplat nimic. Ce optiuni am sa rezolv situatia? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:20, 15 August 2020
Daca nu ati radiat masina de la poltie si de la taxe si impozite locale, dvs. figurati in continuare ca proprietar si amenzile vin pe numele dvs.
Puteti contesta amenda in instanta prezentand actul de vanzare-cumparare pe care il aveti cu primul proprietar, dar si pe cel pe care acesta il detine cu urmatorul proprietar.
Da, trebuia sa radiati masina.
Nu se poate radia mașina.
Maina nu se radiaza decat cand se scoate din circulatie !
Daca ati scos masina din evidentele fiscale, alta, obligatie nu aveati.
Trebuie sa contestati amenda in termen de 15 zile. de cand ati primit acel pv. Daca nu ati facut asta, trebuie sa platiti amenda ca nu aveti incotro si apoi sa il actionati in judecata pe cel caruia i-ati vandut sa va recuperati banii.
ati scris pe talon instrainat catre..?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 August 2020
gi-jane2, moderator
Orice PV de contravenție poate fi anulat în instanta, prin depunerea unei plângeri contravenționale in care sa invocați decizia nr. 4 din 2018 a ICCJ și sa faceți dovada faptului ca aveți un contract de vinzare cumpărare prin care ați transcris dreptul de proprietate altei persoane.
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 August 2020
latka, moderator

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta pierdut act de vanzare cumparare Valy1980 Valy1980 Buna ziua, Am vandut masina in 2011, respectand toate procedurile legale in vigoare: -act de vanzare cumparare -oferit fiscal de la taxe si impozite ... (vezi toată discuția)
Amendă lipsă rovinietă la auto vândut în urmă cu 2 ani: cum pot rezolva această situație? Bogdan2121 Bogdan2121 Bună seara, Am o situație cu un autoturism vândut acum 2 ani în sensul ca mi-a venit amenda de rovinieta, deci noul proprietar nu a înscris-o..., dar ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta Constantin8318 Constantin8318 Buna ziua!! Astazi am primit un plic ce contine o amenda de rovinieta neplatita la o masina pe care am vanduto in decembrie anul trecut!! Mentionez ca detin ... (vezi toată discuția)