avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Am trimis un utilaj in Germania la o societate ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Am trimis un utilaj in Germania la o societate organizatoare de ...

Am trimis un utila in germania la o societate organizatoare de licitatii . La licitatie s-a vandut pentru 10000 euro. Societatea organizatoare a retinut 1000 euro commission si ne-a remis suma de 9000 euro. In Decontul de tva si D390 trebuie inscrisa suma de 10000 euro sau 9000 euro. ( un alt contabil sustine ca acel comision ar trebui tratat ca o prestare de servicii si ca atare tratat ca o livrare intracomunitara din partea partii germane aspect cu care personal nu sunt de accord) . Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Audit Vic Cont , Contabil 21:27, 15 August 2020
Buna ziua,
Operatiunea trebuie tratata conform contractului incheiat ; apare ca o operatiune formata din 2 aspecte pentru societatea de aici: vanzarea utilajului, pe de o parte si comisionul datorat firmei organizatoare a licitatiei , pe de alta parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva achizitii intracomunitare aveno aveno Am achizitionat utilaje second prin licitatie de la o firma organizatoare de vamzari prin licitatie din Germania.(Nu este vorba de autoturisme). Pe factura ... (vezi toată discuția)
Vanzare certificate emisii gaze olf olf Buna ziua, O societate vinde unei firme din Ungaria ,, aer curat\" , adica niste certificate de emisii gaze pentru care incaseaza o suma importanta de euro. ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara tva achitat si restituit LauraIclozan LauraIclozan Buna ziua, sunt o pers. juridica platitoare de TVA (inregistrata in ROI), am achizitionat un autoturism din Germania de la o societate platitoare de TVA. ... (vezi toată discuția)