avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare certificate emisii gaze
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare certificate emisii gaze

Buna ziua,

O societate vinde unei firme din Ungaria ,, aer curat" , adica niste certificate de emisii gaze pentru care incaseaza o suma importanta de euro. Poate sa-mi spuna cineva cum se inregintreaza aceasta vanzare in contabilitate, daca este o operatiune impozabina cu ce documente justificam scutirea de TVA deoarece este o vanzare intracomunitara ? Trebuie declarata aceasta tranzactie in declaratia statistica? Ce este considerata aceasta vanzare , prestare de servicii sau livrare?
Cel mai recent răspuns: olf , utilizator 14:17, 6 Mai 2011
Fara a avea pretentia ca stiu tot, vedeti art. 133 unde in norme aveti:
"(16) Transferul certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră efectuat cu plată de către o persoană impozabilă reprezintă o prestare de servicii, pentru care locul prestării se stabilește conform prevederilor art. 133 alin. (2) sau, după caz, art. 133 alin. (5) lit. e) din Codul fiscal"
Trebuie sa aveti incheiat contract cu acea societate.
Se declara in D390.

Pentru livrarea catre parteneri rezidenti aveati art. 160 masuri de simplificare.
operatiunea descrisa de dvs. reprezinta o prestare de servicii si intrucat beneficiarul este o persoana impozabila veti factura fara tva, locul prestarii fiind considerat ungaria, cf art. 133, alin 2 din codul fiscal.
codul de tva valid al beneficiarul este de-ajuns pentru a justifica scutirea.
de asemenea, trebuie sa raportati prestarea serviciului in decl. 390.
in intrastat se raporteaza doar achizitiile si livrarile de bunuri, nu si de servicii.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar bobotan bobotan Lucrez pt o firma din Romania, care are incheiat un contract de prestari de servicii cu o firma intracomunitara inregistrata in scop de TVA cu un cod fiscal ... (vezi toată discuția)
Decl.390 leila-sema leila-sema Buna ziua, am si eu o intrebare legata de decl.390 . Am o societate care are cod caen 5229, alte activitati transporturilor .A facturat o prestare de ... (vezi toată discuția)
Obligatii declarative d390 vies remustihenea remustihenea O societate comercila din Romania platitoare de tva, efectueaza o prestare de serviciu unei persoane fizice din Franta (cetatean francez) si colecteaza tva 20% ... (vezi toată discuția)