avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modalitati blocare surse zgomot vecin sediu comercial.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modalitati blocare surse zgomot vecin sediu comercial.

Buna ziua,

Va rog sa ma indrumati catre ce pasi pot face pentru a reclama/da in judecata o socientate comerciale invecinata cu un bloc de apartamente, astfel incat sa adreseze toate sursele de zgomot care depasesc limitele impuse de lege.
Preambul: o fatada a unui bloc, aflata la 20m de sediul unui spatiu comercial major din Bucuresti, este complet impactata negativ de utilajele de aer conditional industrial ale acestui comerciant, si care sunt indreptate spre ferestrele apartamentelor.
Au fost facute sesizari ale proprietarilor apartamentelor impactate catre Agentia Nationala de Protectia Mediului, Garda Nationala de Mediu - Comisariatul General, Primaria Municipiului Bucuresti, Directia Control - Serviciul Control Ecologie si Protectia Mediului, care au dispus si efectuat masuratori ale nivelului de zgomot si s-au constatat depasiri ale limitelor legale.
Societatea a fost amendata contraventional si s-a dispus sa se remedieze sursele generatoare de disconfort. Asta s-a intamplat in Mai-Iunie. Termenele au trecut, sursele de zgomot nu au fost eliminate/remediate, iar de curant au fost adaugate altele noi, care genereaza si mai mult zgomot, afectand si mai multi proprietari.

Mentionez ca inca nu este constituita asociatia de proprietari si nici nu va fi inca constituita pana cand nu se vor permite convocari fara limita de participanti.

Pe baza raspunsurilor primite de la institutiile abilitate in care se atesta faptul ca reclamatiile sunt intemeiate, si care dispun remedierea problemelor, fara ca societatea comerciala sa fi facut un demers a respecta indicatiile institutiilor, care sunt urmatorii pasi de parcurs pentru a putea sa dam in judecata societatea ca persoane fizice?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri,
Cristina
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 August 2020
helloween, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 14:03, 16 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Primul pas e sa va angajați un avocat.
Multumesc pentru raspuns.
Absolut, ceea ce se va si face, e stiut ca fara judecata nu se va face nimic, dar pana la acest pas, aveti idee ce am mai putea face - dpdv strangere dovezi, documentare etc?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi de ce va angajați avocat.
Puteti reveni cu sesizari la institutiile statului, in scris cu nr. de inregistrare/ data si sa mentionati ca nu s-au respectat termenele impuse pentru remedierea situatiei anterioare. Sa le mai dea o serie de amenzi contraventionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul proprietarilor pentru in cazul unui activitati desfasurate in imobilul alaturat viorelh viorelh Buna ziua, As vrea sa stiu daca este necesar acordul proprietarilor blocului nostru daca in imobilul din vecinatate( practic la 5 m de bloc) se va ... (vezi toată discuția)
Vecin la bloc Nea-Costica Nea-Costica Am un vecin deasupra apartamentului cu un copil ( nepoata ) de 5 ani si care si-a transformat ap. in teren de joaca. Tavanul meu vibreaza mai rau ca la ... (vezi toată discuția)
Hota industriala montata pe peretele comun Doldrums Doldrums Buna ziua, Recent sub apartamentul meu s-a deschis, intr-un spatiu comercial, un restaurant. Acest restaurant are montata o hota industriala in tavan ... (vezi toată discuția)