avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecin la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecin la bloc

Am un vecin deasupra apartamentului cu un copil ( nepoata ) de 5 ani si care si-a transformat ap. in teren de joaca. Tavanul meu vibreaza mai rau ca la cutremur, de zgomot ce sa mai spun. Cum sa rezolv aceasta problema ? Sa nu imi vorbiti de cale amiabila sau alte bla-bla-uri, ptr. ca le-am incercat pe toate , dar nimic. Cu stima,NC.#-o
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:31, 10 Martie 2012
Plangere la politie sau va puteti muta din imobil.
Este dificil de rezolvat asemenea probleme mai ales daca cei majori, care trebuie sa supravegheze copii, nu constientizeaza deranjul facut vecinilor.
Pe avocatnet a aparut un material interesant pe tema poluarii fonice care poate fi de folos si din care reiau cateva idei:

Una dintre institutiile cu atributii in domeniul protejarii dreptului la un mediu sanatos, sub aspectul poluarii fonice, este Garda Nationala de Mediu care:
- verifica sesizarile cu privire la incalcarea legislatiei in vigoare in domeniul protectiei mediului;
- controleaza activitatile cu impact asupra mediului inconjurator;
- aplica sanctiuni contraventionale prevazute de legislatia in domeniul protectiei mediului;
- constata faptele ce constituie contraventii si aplica sanctiunile contraventionale....
Daca nu este o fapta mai grava, poluarea fonica poate constitui o contraventie, anctionabila inclusiv in baza Ordonantei de Guvern 2/2001.

Atributii in domeniul asigurarii dreptului la un mediu sanatos mai au si reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor - prin Sectiile de Politie competente, care pot desfasura, printre altele, urmatoarele activitati:
- sesizeaza autoritatilor si institutiilor publice competente cazurile de nerespectare a normelor legale privind nivelul de poluare, inclusiv fonica;
- verifica si solutioneaza, potrivit competentelor specifice ale autoritatilor administratiei publice locale, sesizarile cetatenilor privind nerespectarea normelor legale de protectie a mediului...
- constata contraventii si aplica sanctiuni;

Cititi intregul material aici:
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poluare fonica Stanescu1948 Stanescu1948 La mine in oras linga blocurile de locuit la aproximativ 100-150m exista niste terase care pe perioada de vara ne creeaza mari dificultatiin a nu putea sa ne ... (vezi toată discuția)
Protectia mediului - unde reclam poluatorii? hancavasile2000 hancavasile2000 Pe cine as putea sesiza cu privire la poluarea mediului in scopul sanctionarii celor care produc astfel de daune. Nu exista vreo cale prin care sa vina cineva ... (vezi toată discuția)
Spalat masina la garajul din spatele blocului DragosDC DragosDC Locuiesc la bloc iar in spatele blocului la parter sunt garaje. Sunt proprietar atat pe apartament cat si pe garaj. Astazi a venit politia comunitara la un ... (vezi toată discuția)