avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia pe card
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia pe card

Am avut o problema cu personalul de la posta romana, cred ca toti stim cum se lucreaza acolo. Am un copil de 1 an si 10 luni. As vrea din ianuarie sa-mi intre alocatia pe card sa nu mai fiu nevoita sa apelez la serviciile Postei Romane. Problema este ca nu stiu ce pasi trebuie urmati. Va rog sa ma ajutati.
Va multumesc!:((
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 11:38, 21 Decembrie 2009
Buna!
Acelas lucru l-am facut si eu.
Mai intai trebuie sa iti deschizi un cont de card la o banca care iti convine tie, daca ai deja un cont deschis si nu ai card, atasezi la contul tau un card, dar daca ai deja un card mergi la banca si solicita un extras de cont, dupa care mergi la Directia muncii si asistenta sociala, unde vei completa o cerere in sensul asta dar neaparat trebuie sa mearga si sotul cu tine ca sa isi dea acordul in scris ca este de acord ca alocatia sa se vireze lunar in contul tau, sau poate face direct sotul in contul sau, (depinde cine este titularul atunci cand s-a intocmit documentatia pentru alocatia copilului).
De luna urmatoare alocatia ti se vireaza pe card. In felul acesta poti economisi banii copilului cat timp vrei tu, pe cand daca la posta nu te duci lunar sa o ridici trebui facuta o cerere de returnare a sumei pentru luna in care nu ai ridicat alocatia.
Iti doresc succes si crede-ma ca faci alegerea cea mai buna!
O seara buna!
:kissing: Iti multumesc din suflet pentru raspuns.Chiar luni voi incerca sa rezolv problema. Sarbatori fericite!!!
buna

sa iti spun acum si parerea mea ca ma aflu de cealalta parte a baricadei...:D
imi venea alocatia+indemnizatia pe card, niciodata nu intra la o data anume (si asta nu e doar cazul meu, ci a tuturor prietenelor/cunostintelor care le intra banii pe card. pana intr-o zi, satula de mers si verificat cardul, am fost si am facut cerere pt a mi veni banii prin posta (mai exact imi aducea postasul acasa cam prin aceasi data) . vreau sa iti spun ca a durat 3 luni, da, 3 luni pana au procesat amarata aia de cerere si mi-a dat din nou banii....#-o#-o si nu eram singurul caz!!
deci, la urmatorul bebe, voi opta din start pt a mi aduce banii postasul acasa.
multa bafta!
Nu stiu cum este in alte localitati, dar in Bucuresti, la Agentia pentru Prestatii Sociale, este afisata o lista a bancilor la care trebuie sa ai cont pentru a primi alocatia de stat. Deci nu se poate la orice banca doresti.
Din experienta pot sa spun ca este mai bine sa vina acasa prin mandat postal decat sa ti se vireze banii pe card. Pe card mereu si mereu sunt probleme, intarzieri, incurcaturi. Postasul ti-i aduce acasa in fiecare luna fara alte complicatii si fara comision.

Alte discuții în legătură

In ce conditii se poate ridica pensia direct de la posta? MihaelaLiviaCosma MihaelaLiviaCosma Buna ziua, Sunt pensionata pe o problema medicala. Pot sa merg. As dori sa stiu ce spune legea daca pensia se poate ridica direct de la posta dupa ce a fost ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat pentru copii dcorodan dcorodan Buna ziua, Sunt casatorita si am un copil de 14 ani care frecventeaza o scoala din Romania.Toti trei locuim si lucram in Romania fara intrerupere ... (vezi toată discuția)
Nu am primit alocatia copilului madaene madaene buna ziua, ma numesc Madalina Ene, am rugamintea sa ma sfatuiti ce sa fac intr-o problema... am un baietel de 2 ani si 3 luni pentru care am primit ... (vezi toată discuția)