avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Buna ziua Lucrez in invatamant, sunt profesor titular ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Buna ziua Lucrez in invatamant, sunt profesor titular pe discipline ...

Buna ziua
Lucrez in invatamant, sunt profesor titular pe discipline tehnice si doamna ministru vrea sa faca modificări la Legea Educației, prin proiectul de OUG.
REPRODUC Se modifică articolul 66 prin adăugarea unei prevederi astfel încât numărul de ore alocat disciplinelor de studiu/modulelor de pregătire, stabilit prin planurile-cadru, va fi aprobat prin ordin al ministrului educației și cercetării și se va aplica pentru clasele de început de ciclu, respectiv clasa pregătitoare, clasa a V-a și clasa a IX-a, începând din anul școlar 2020-2021.
Dacă școala va fi limitată la un număr redus de ore sau trece în online, ministrul poate reglementa prin ordin chiar numărul de ore pentru fiecare disciplină, precum și ponderea lor în programa școalară.
“În situația limitării sau suspendării activităților didactice pentru realizarea cărora se impune prezenţa fizică a beneficiarilor primari ai sistemului de educație în unităţile de învăţământ, ca urmare a deciziei autorităților competente, Ministerul Educației și Cercetării va putea modifica prin ordin de ministru numărul de ore alocat disciplinelor de studiu/modulelor de pregătire prin planurile-cadru de învăţământ, precum și ponderea numărului de ore de predare şi evaluare în programa școlară aprobată”, se arată în nota de fundamentare.
Intrebarea mea este e legala aceasta modificare?
Daca se da acest ordin , noi profesorii titulari ramanem fara norma de 18 ore. Am incheiat un contract pe perioada nedeterminata.Acesta se anuleaza asa, pur si simplu
Va multumesc


Alte discuții în legătură

Buna seara! elevii cu situatii neincheiate la sfarsitul anului, ... Manuelutza Manuelutza Buna seara! Elevii cu situatii neincheiate la sfarsitul anului, intra in categoria celor amanati anual, din ROFUIP? (vezi toată discuția)
Numar de ore la clasa a iv-a atlantiana atlantiana Buna ziua, la clasa a IV-a, anul acesta mai este inca valabil planul cadru prevazut in OMEC 5198/2004. In anexa 1.1, numarul de ore atribuit unei discipline ... (vezi toată discuția)