avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reclamatie+Declaratie la politia comunei privind ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reclamatie+Declaratie la politia comunei privind Violarea de domiciliu

Va salut!

Am decis sa aflu procesul legal prin care vecinul meu poate fi sanctionat conform legii ajungand sa inaintez o reclamatie si declaratie la politia comunei pentru urmatoarele:
- aruncarea peste gard a diferitelor gunoaie pe care nu le considera importante incat sa depuna efort sa le puna in pubela proprie si le arunca peste gard pe proprietatea mea, ultima a fost un sobolan pe care l-a gasit mort printre peretii casei lui;
- golirea fosei septice in spatele curtii pe parcela mea de pamant, a dat la o parte doua sipci din gard, a intins o conducta din PVC pe care efectiv sa o intinda cu iesirea in spatele curtii mele;
- eliminarea unui panou de plasa bordurata de 2.5 m sudata intre 2 stalpi facand parte din gardul ce delimiteaza hotarul intre cele doua proprietati, pentru a isi face loc pe proprietatea mea pentru a isi ridica o camara sau ceva pe terenul lui.

Locatia pe care o detin este cu contract de vanzare cumparare un lot de pamant cu o casa batraneasca pe care o vizitez recurent pentru a intretine curtea si casa pana in momentul in care vom avea posibilitatea construirii unei case noi.

Vreau sa aflu parerea voastra daca pentru cele semnalate acest vecin poate fi amendat pe masura celor reclamate si pe viitor sa se rezume la spatiul din curtea proprie.

Atat timp cat pe el l-a dus capul sa faca astfel de lucruri nu am vazut relevant sa incerc sa ma inteleg cu el si am decis sa apelez la organele de politie.

Detin poze cu gardul taiat si inlaturat impreuna cu sistemul ingenios de a elimina rezidurile din fosa septica.

Va multumesc pentru timpul acordat citirii acestui topic!
Ultima modificare: Luni, 17 August 2020
Vlad Jipa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 06:31, 19 August 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
- golirea fosei septice in spatele curtii pe parcela mea de pamant, a dat la o parte doua sipci din gard, a intins o conducta din PVC pe care efectiv sa o intinda cu iesirea in spatele curtii mele;

Detin poze cu gardul taiat si inlaturat impreuna cu sistemul ingenios de a elimina rezidurile din fosa septica.


Bună ziua,

Ce am citat mai sus e fără cuvinte. Nu că aruncatul gunoiului peste gard ar fi neimportant. Ar trebui să sesizați situația la Garda de Mediu din județul în care sunteți, atașând poze. Puteți să o trimiteți pe mail - aici
[ link extern ] /
găsiți datele de contact ale comisariatelor județene.

Hotărârea nr. 857/2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice stabilește amenzi serioase pentru astfel de fapte.
Ultima modificare: Luni, 17 August 2020
Emilika40, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua Emilia,
Iti multumesc foarte mult pentru raspunsul oferit si da, este ceva ce eu si sotia nu putem intelege si dorim sa apelam la organele desemnate in acest sens.
Speram doar ca timpul acordat sa se finalizeze intr-o nota pozitiva prin sanctionarea respectivilor asa cum este normal.
Am accesat link-ul oferit si am trimis pe adresa de e-mail o scurta prezentare impreuna cu pozele respective.
Succes! În mod normal, asemenea lucru nu poate fi trecut cu vederea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distante minime intre constructii intre gard vecin, amplasamente fose septice si alte constructii alexim_mihai alexim_mihai Buna ziua! Am construit un wc in curte la tara cu fosa betonata complet, vecinul meu dupa doi ani s-a trezit ca nu-i convine locatia fosei deoarece are o ... (vezi toată discuția)
Construcție fosă vecin pe hat la 5 metri de fața casei mele și aproximativ 8 metri de fântână das_daniela das_daniela Bună seara, Casa mea este orientată cu fața spre răsărit la aproximativ 8 metri de hotar, hotar pe care este construit un gard, gard ce este al ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! În casa părintească nu mai locuiește nimeni de ... ValiBratan ValiBratan Bună ziua! În casa părintească nu mai locuiește nimeni de vreo 4 ani, părinții fiind decedați. Din motive obiective, moștenirea nu a putut fi ... (vezi toată discuția)