avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverința pentru medicul de familie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverința pentru medicul de familie

În data de 10 august 2020 am trimis prin email (eram în concediu de odihnă) o solicitare pentru eliberarea adeverinței pentru medicul de familie. Neprimind nici un răspuns am revenit cu aceeași solicitare, tot prin email și în zilele următoare, 11 și 12 august 2020, specificând clar la ultimul email că dacă nu îmi eliberează adeverința am să mă adresez ITM-ului. Tot nu am primit-o, așa că m-am adresat ITM-ului printr-o petiție în data de 13 august 2020. În data de 17.08.2020 am revenit la servici, dar am fost trimisă de la prima oră în delegație, astfel că abia în 18.08.2020 am cerut verbal dnei director adeverința. A spus că e făcută, și mi-a prezentat o adeverință datată în 10.08.2020. I-am răspuns că o primesc cu condiția să se menționeze data la care mi-a înmânat-o. A făcut scandal, spunând că toată ziua îi cer adeverințe, că nu este obligată să îmi tot elibereze adeverințe sau să le trimită pe email. Mi-a solicitat o nouă cerere scrisă, pe care i-am înmânat-o, moment în care mi-a transmis că o va înregistra mâine 19.08.2020, și îmi va da răspuns, pentru că nu e normal să am nevoie de atâtea adeverințe. Eu sunt diagnosticată cu astm bronșic din 2017, boală care deși nu mă împiedică să-mi desfășor activitatea, în anumite perioade mi-o restricționează. Acestea se întâmplă pe fondul unui conflict intern pe care îl am cu conducerea unității, inclusiv un proces penal în care unitatea este pârât. Tensiunile interne mi-au provocat în ultimele luni câteva crize de astm care au necesitat repaus (concediu medical). Astfel, în 2020 am avut nevoie de 5 adeverințe pentru 6 concedii medicale (ianuarie-1, februarie-1, mai-1, iunie-1, iulie-2), însumând 25 de zile calendaristice. Toate aceste adeverințe mi-au fost transmise până acum prin email, niciodată nu am primit adeverința în mână. Poate refuza eliberarea adeverinței, în condițiile în care în ultimele 3 luni consecutive am solicitat aceste adeverințe?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:56, 19 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poate refuza eliberarea adeverinței.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua AlinaNT AlinaNT Bună ziua, Sunt însărcinată în luna a 7-a cu gemeni! Am lucrat până în 01.09.2019 după care din motive medicale ( miocardită și tahicardie) nu ... (vezi toată discuția)
O societate comerciala refuza sa-mi elibereze adeverinta cu sporurile ... cosmin130967 cosmin130967 O societate comerciala refuza sa-mi elibereze adeverinta cu sporurile de care am beneficiat intre anii 1986 1994. Mentionez ca aceasta adeverinta imi este ... (vezi toată discuția)
Concediu medical theonewho theonewho Buna ziua, Va rog sa îmi transmiteți care este procedura care trebuie urmata de un angajat care intra în concediu medical eliberat de medicul de familie. ... (vezi toată discuția)