avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul a mutat gardul pe terenul meu, acum multi ani. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul a mutat gardul pe terenul meu, acum multi ani. Cadastru de-abia acum.

Bunicul meu a cumparat un teren intravilan in anii 70. Atunci a banuit ca vecinii intrasera cu gardul pe portiuni din terenul vanzatorului, insa fiind in anii comunismului, nu s-a putut face nimic.

Acum, in localitatea respectiva, unora din cetateni li s-a facut cadastrul. Printre acei cetateni se afla tatal meu, mostenitor, si unul din mostenitorii vecinului care si-a insusit o parte din terenul furat de la cumparatorul original, ba chiar a si construit pe el.
Astfel, pe terenul mostenit de tatal meu apare o suprafata masurata si constatata de cei de la cadastru mai mica decat ce avea in acte, iar pe cel al vecinului una mai mare.

Exista vreo cale legala, inainte de a ajunge la proces, prin care sa solicit recuperarea terenului furat de vecin?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 19:38, 21 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încercați să rezolvați situația în mod amiabil, iar în caz contrar trebuie formulată o acțiune de grănițuire.
Am incercat amiabil, insa niciunul din vecini nu recunoaste situatia de fapt.
Este obligatorie aceasta incercare de rezolvare amiabila, inainte de a formula actiunea de granituire? Trebuie formalizata, prin implicarea unui mediator, sau a unei autoritati locale (primaria)?
Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este obligatorie, puteți să formulați direct acțiunea de grănițuire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare proprietate cadastrata. posibile solutii. Alkaid Alkaid Buna ziua. Problema este urmatoarea. Sunt proprietar al unui teren intravilan intr-o localitate din Valcea, dobandit prin mostenire. Anul trecut am efectuat ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie teren intravilan unteolog unteolog Sunt proprietarul unui teren intravilan in statiunea Sinaia. Am cadastru, intabulare, impozite platite la zi. Terenul este mostenire de la parintii si bunicii ... (vezi toată discuția)
Teren ocupat abuziv marzam marzam Pe o parte a terenului tatalui meu decedat, vecinul de parcela a plantat paulownia.tru Vecinul a cumparat lotul si bineinteles are cadastru. Dar prin ... (vezi toată discuția)