Pensie sau nu ? Am 50 de am,sunt o persoana cu handicap,grad 2,care a renuntat la indemnizatia aceea pt un loc de munca.Am lucrat la; o filatura din apropiere 2 ani si 11 luni,la un cabinet medical ca ingrijitoare 10 ani si jumatate,la paza aproape 9 ani, casier-casier principal Cora Pantelimon 3 ani.Mentionez,handicapul e din nastere.Acum lucrez la paza,insa m-a epuizat de tot programul,am probleme si cu tensiunea.Ma pot pensiona sau nu?
Malformatia membrelor se numeste dismelie si include toate tipurile de malformatii ale membrelor:
ectrodactilia (absenta degetelor sau a unor parti din acestea), polidactilia (mai mult de 5 degete), sindactilia si polisindactilia (doua sau mai multe degete lipite), oligodactilia (absenta a unuia sau mai multor degete), brahidactilia (degete neobisnuit de scurte).Cam asta am eu......Toata viata m-am chinui,m-am ferit de vazul lumii...
Carp Mircea
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pentru handicapul mediu trebuie sa indepliniti conditia des stagiu complet de cotizare de 35 de ani in conditii de handicap mediu.
Incercati pensie de invaliditate.
Toate detaliile , aici: [ link extern ]
Carp Mircea
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Legea 263/2010
Art,58
Persoanele care au realizat un stagiu de cotizare în condiții de handicap preexistent calității de asigurat beneficiază de reducerea vârstelor standard de pensionare prevăzute în anexa nr. 5, în funcție de gradul de handicap, după cum urmează:
a) cu 15 ani, în situația asiguraților cu handicap grav, dacă au realizat, în condițiile handicapului preexistent calității de asigurat, cel puțin o treime din stagiul complet de cotizare;
b) cu 10 ani, în situația asiguraților cu handicap accentuat, dacă au realizat, în condițiile handicapului preexistent calității de asigurat, cel puțin două treimi din stagiul complet de cotizare;
c) cu 10 ani, în situația asiguraților cu handicap mediu, dacă au realizat, în condițiile handicapului preexistent calității de asigurat, stagiul complet de cotizare.
Pensionare
Geomit71
Buna ziua. Am 43 de ani, handicap grad 3 hemipareza postmeningita, preexistent calitatii de incadrat in munca. Va rog sa-mi spuneti care este varsta la care ma ... (vezi toată discuția)