Datorita bramburelii si suficientei de la noi, avem 2 comitete executive. Nici unii nu fac nimic, sunt doar pe hirtie. #-o
Primii alesi nu au demisionat, nu au demisii inregistrate, a demisionat doar presedinta si ea a anuntat asta. Apoi, fara sa stie unii de altii ca nu au demisionat, la a doua AG de alegeri, primii nu au mai participat si s-a ales un al doilea comitet executiv.
Ambele comitete sunt cu PV. Primii sunt in actele de infiintare a asociatiei.
Intrebare: care este comitetul executiv legitim si ce e de facut sa ramina doar unii? #-o
Nu poti fi doua comitete. Membrii vechi nu trebuie sa mai demisioneze, pentru ca au fost inlocuiti prin votul membrilor adunarii generale de noii membrii cooptati.
Legea 230/2007:
"Art. 24. - (1) Adunarea generala poate adopta hotarari, daca majoritatea proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari (jumatate plus unu) sunt prezenti personal sau prin reprezentant legal.
....
(4) Hotararile adunarii generale a asociatiei de proprietari sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala, precum si pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari.
Art. 27. - Adunarea generala a proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
a) alege si revoca din functie presedintele, membrii comitetului executiv si cenzorul sau membrii comisiei de cenzori a asociatiei de proprietari".
Ce e de facut?
Parerea mea: chemati membrii ambelor comitete, le puneti in fata legea si procesul verbal al ultimei adunari generale si le explicati "vechilor" ca nu mai au nicio calitate, in afara celei de proprietar. Dupa aceasta sedinta, chiar daca se intrunesc... nu-i mai bagati in seama. Presedintele, daca e acelasi ca si in vechiul comitet, si administratorul asculta de noul comitet, ales de Adunarea Generala.
Constat, din cele ce ati scris pe parcursul anului, ca la dvs. in bloc e o mareeeee brambureala.
Da, o mare maxima brambureala este.
Sfidarea oricarei legi si indiferenta spre nesimtire. Se baga - rugati - in comitet si dupa aia nu fac nimic, devin si infumurati.
Anul viitor cred ca voi reveni in conducerea asociatiei pentru ca mai am putin si mor cu astia aici.
Nimic dar nimic nu fac.
Comitetul nou, vechime de 6 luni, odata nu s-a intalnit, o decizie nu au luat. Nici nu se cunosc intre ei unii. Vai! Fostul administrator s-a carat cu fondul de rulment si cu cel de reparatii incasat si neutilizat ca a zis ca avem datorii la el. Fosta presedinta a semnat ca deh, nu-i pasa nici ei si nici capul n-o ducea prea tare.
Din pacate nu voi avea nici intelegere ca presedinta de asociatie, ma astept la magarii ca sunt femeie si niciun suport din partea vecinilor mei. Toti stau si asteapta, tipic natiei romane. Nimeni nu face nimic. Cu ajutorul cuiva de pe forum am reusit la ultima AG sa aduc un ROI bun, s-a aprobat. Si daca eu nu misc lucrurile din loc atunci nimic nu se intampla aici. Mai am putin si mor. Nu inteleg si pace cum pot fi unii atat de nesimtiti.