avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Prelungire mandat presedinte Asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Prelungire mandat presedinte Asociatie

Buna seara,

Pentru prelungirea mandatului presedintelui unei asociatii este nevoie sa se depuna act aditional la judecatorie sau e suficient votul unanim in cadrul Hotararii AGA? Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 02:52, 10 Octombrie 2020
Nu este prelungire de mandat ci este o adunare generala normala care are pe odinea de zi si alegerea noii structuri de conducere, la care poate sa candideze si fostul presedinte pentru un nou mandat. Se depune la judecatorie copie dupa procesul verbal al adunarii generale, printre altele.
Se depune cu act aditional, ca pentru o modificare a actului constitutiv si cu plata de timbru fiscal, data certa si atestare notariala sau advocatiala? sau o poate depune pur si simplu presedintele? Este vreo data limita pana la care trebuie depusa? Multumesc pentru raspunsuri!
Se depune ca pentru modificarea actului constitutiv. Nu e un termen fix dar nici o entitate cu care veti intra in contact ca reprezentant al asociatiei, nu va va recunoaste calitatea decat dupa inregistrarea la judecatorie.
NU exista "prelungire" exista doar alegeri atunci cand functia a devenit vacanta sau expira mandatul. E irelevant ca candideaza si aste aleasa aceeasi persoana. Procedura e identica, e tot modificare de acte constitutive, cum vi s-a precizat deja. Doar certificat de cazier fiscal nu trebuie depus, desi unele instante cer chiar daca a mai fost depus anterior la dosar pentru ca acea persoana a mai avut functie in CD.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire sediu ong ,prelungire mandat consiliu director MariOancea MariOancea Buna ziua, Daca puteti sa ma ajutati :) 1.) Luna aceasta expira contractul de comodat (1 an de zile ) in cazul unei asociatii.Se face prelungirea cu act ... (vezi toată discuția)
Modificare consiliu director Lumi_Elena Lumi_Elena Bună ziua, Vă rog să mă ajutaţi in următoarea situaţie. Un ong infiintat in 2015 are 3 membri fondatori. Tot ei au constituit si consiliul director, ... (vezi toată discuția)
Schimbare componenta consiliu director Ovidiu-O Ovidiu-O Buna ziua, As dori sa stiu daca se schimba componenta CD, care este de forma 1 presedinte - 3 vice -1 secretar ce avem de facut ? In statut spune ca mandatele ... (vezi toată discuția)